Επικρίσεις Βουλευτών αντιπολίτευσης για την κινεζική επένδυση και απαντήσεις ΑΚΕΛ

19:12 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις εναντίον της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα της κινεζικής επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας διατύπωσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μετά την αποκάλυψη ότι ο Κινέζος επενδυτής έστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση με την οποία γνωστοποιεί την απόσυρση του ενδιαφέροντός του.

Το ΑΚΕΛ υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών ενώ κόντρα ξέσπασε και μεταξύ των Οικολόγων και της Κυβέρνησης με αφορμή ανακοίνωση του

Κινήματος ότι «η Κυβέρνηση Χριστόφια ζήλεψε το μυστρί του Στυλιανού Πατακού», απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για χυδαιότητες και ύβρεις και σκληρή ανταπάντηση από τον Βουλευτή των Οικολόγων.

Μιλώντας μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για τις ΚΑ, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι «αν θεωρήσουμε ότι η αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη για αυτές τις διαδικασίες που όπως γράφτηκε στην επιστολή του Κινέζου επενδυτή, καθυστερούσαν, προφανώς ναι φταίει η αντιπολίτευση (για την κατάρρευση της επένδυσης)».

«Μα επιτέλους ας σοβαρευτούμε, και ας καταλάβουμε πως εάν επιθυμούμε πράγματι την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πρέπει να υιοθετήσουμε και να ακολουθούμε πλέον διαδικασίες σοβαρές, διαφανείς και αξιόπιστες, οι προχειρότητες και επιλογές που στόχο έχουν μόνο τις εντυπώσεις, οδηγούν και στην απώλεια των εντυπώσεων και στην απώλεια της ουσίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης ενώ ερωτηθείς αν το θέμα θα τεθεί στις επαφές της ηγεσίας του ΔΗΣΥ στη Κίνα απάντησε ότι «δεν ξέρω αν στους υψηλούς συνομιλητές της ηγεσίας του ΔΗΣΥ στο Πεκίνο θα υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν ή είναι σε θέση να συζητήσουν αυτή την επένδυση, αλλά το αμφιβάλλω».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και σε σημερινές δηλώσεις του Σταύρου Μαλά για την διαφαινόμενη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές.

«Εκφράζω τη λύπη μου για την επιλογή του υποψηφίου προέδρου κ. Μαλά να καταφύγει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς , προφανώς όταν οι ίδιοι συνεργάζονται με κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι θεμιτό, και προφανώς στηρίζεται αυτή η συνεργασία σε αρχές , όταν απομακρυνθούν από αυτούς τους συνεργάτες, τους ‘στολίζουν’ με διάφορα προσβλητικά επίθετα, πολύ απλά δεν θα τον ακολουθήσουμε», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με το Κατάρ σχολίασε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου για την κινεζική επένδυση. Είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι έχουν πεισματικά βαλθεί να μην επιτρέχουν να γίνει οποιαδήποτε νέα μεγάλη επένδυση στο τόπο.

Ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι της αντιπολίτευσης παρουσίαζαν ούτε λίγο ούτε πολύ τον Εμίρη του Κατάρ ως ένα επιτήδειο «ο οποίος ήρθε να μας φάει το φιλέτο απέναντι από Χίλτον».

«Αντιλαμβάνεστε ότι μας διαβάζουν και στο εξωτερικό και μας αναλύουν πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε, και για το αν εκείνη η επένδυση κατέρρευσε, όχι εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης ή γιατί υπήρξε ολιγωρία –γιατί είχαν συμπληρωθεί όλα τα έγγραφα και τα συμφωνητικά-, παραπέμπω την δημοσιογραφική οικογένεια να ψάξει τα δημοσιεύματα στον κινέζικο Τύπο και τα διάφορα σχόλια για το τι ελέγετ

Keywords
Τυχαία Θέματα