Τοποθετήσεις Βουλευτών για το νέο ΔΣ των ΚΑ και υποδείξεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

18:54 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων και με μόνη διαφωνία αυτή των Οικολόγων εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών μετά την σχετική εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών.

Από όλα σχεδόν τα κόμματα αναδείχθηκε η κρισιμότητα των στιγμών για την εταιρεία και η ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο κατάληξη στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι αποτελεί την

τελευταία ευκαιρία για σωτηρία της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει δώσει την δική της σύμφωνη γνώμη για το νέο ΔΣ των ΚΑ, κατόπιν εισήγησης του ΥΠΟΙΚ.

Σημείωσε ότι στα νέα μέλη υπάρχουν και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίοι για πρώτη φορά διορίζονται στο συμβούλιο και ότι αυτή η καινοτομία, όπως την χαρακτήρισε, «είναι μια συμβολική κίνηση η οποία δείχνει τη σημασία που θέλουμε να δώσουμε στη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας».

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτό το νέο ΔΣ αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο σε μία κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία και αν δεν ετοιμαστεί ένα αξιόπιστο, βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει , επομένως θέλουμε τη συνεργασία όλων και του προσωπικού αλλά και της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας για να μπορέσουμε ως τόπος να συνεχίσουμε να έχουμε ένα εθνικό αερομεταφορέα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανέφερε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά με την σωστή συνεργασία και με μια θετική προσέγγιση , η εταιρεία μπορεί να ορθοποδήσει και να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι έχει επιδειχθεί καθυστέρηση όπως είπε από την Κυβέρνηση , σε ότι αφορά την πρότασή της για το διορισμό ενώ εκκρεμεί και το θέμα των εμπειρογνωμόνων που θα ετοιμάσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα επιδειχθεί η ίδια καθυστέρηση και στα επόμενα βήματα, γιατί κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα που δεν επιστρέφει και δεν θα μας δοθεί πολυτέλεια χρόνου για να πάρουμε ως κράτος εκείνα τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε για να βοηθήσουμε την εταιρεία», σημείωσε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι τα δύσκολα για τις ΚΑ τώρα αρχίζουν και ότι οι επόμενες βδομάδες και μήνες «θα είναι πραγματικά μήνες αγώνα για την επιβίωση της εταιρείας».

«Θέλω να υποδείξω αυτό που προβλέπεται και στην νομοθεσία, πως τελικός στόχος και μόνη ελπίδα που θα διασφαλίσει την επιβίωση των ΚΑ είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο αναδιοργάνωσης το οποίο να καταλήγει στην αποκρατικοποίηση με την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε ότι σημερινές διαβουλεύσεις και η συνεδρίαση της επιτροπής «είναι απόρροια και αποτέλεσμα ενός νόμου, του γνωστού που ψήφισε κατά πλειοψηφία η ‘κυβερνώσα’ βουλή».
Σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου ο νόμος καθαιρεί το προηγούμενο συμβούλιο και υποχρεώνει την κυβέρνηση -αφού εξυγιάνει τις ΚΑ ενισχύ

Keywords
Τυχαία Θέματα