Για τεχνητή συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

18:07 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τεχνητή συνεργασία και προειλημμένη απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Κώστας Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφερόμενος στη αρνητική εξέλιξη για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας διατύπωσε τη θέση ότι το κλίμα που δημιουργεί η αντιπολίτευση δεν συμβάλλει στην ταχύτατη προσέκλυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλίδης

αφού ανέφερε ότι οι πολιτικές συνεργασίες κομμάτων είναι θεμιτές και μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου, παρατήρησε ότι οι πολιτικές συνεργασίες πρέπει να στηρίζονται σε αρχές και κοινές πορείες, με συγκλίσεις στα πλέον βασικά ζητήματα, οι οποίες εξυπηρετούν έμπρακτα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

«Η διαδικασία που μεθοδεύεται μεταξύ των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που φιλοδοξεί να συμφιλιώσει τεχνητά αγεφύρωτες διαφορές και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στο κυπριακό πρόβλημα είναι μια καταφανής προσπάθεια που δεν στηρίζεται κατά τη γνώμη μας σε αυτές της αρχές», πρόσθεσε.

Διατυπώνοντας τη θέση ότι «στην ουσία πρόκειται για προειλημμένη απόφαση των ηγεσιών των κομμάτων και όχι για διαδικασία ανοιχτού τέλους, όπως αφήνεται να εννοηθεί», ανέφερε «στην οικονομία φαίνεται να διαγράφονται θέσεις αρχής κατά ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων οργανισμών και υπέρ ενός μεικτού συστήματος οικονομίας που δεν θα ξεπουλά σε ιδιωτικά συμφέροντα τα δημόσια αγαθά».

Υπενθυμίζοντας τις θέσεις του ΔΗΣΥ για τους ημικρατικούς οργανισμούς και για άλλα παρεμφερή ζητήματα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «τελικός κριτής αυτών των τεχνητών συνεργασιών, της συνέπειας ή των παλινωδιών των ηγεσιών των κομμάτων, οι οποίες αποφασίζονται και υλοποιούνται από τα πάνω, είναι ο κυπριακός λαός, ο οποίος δεν πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες τέτοιων συνεργασιών».

Επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας
—————————————————–
Σχολιάζοντας τις αρνητικές εξελίξεις για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας και την επιστολή απόσυρσης του ενδιαφέροντος από τον ξένο επενδυτή, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι η Κυβέρνηση ορθά διασφαλίζει τη λειτουργία του κράτους δικαίου με την έννοια των απαραίτητων διαδικασιών και σωστά εμμένει στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό».

Λέγοντας ότι «το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε από δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν συμβάλλει στην ταχύτατη και με βάση το κράτος δικαίου ανάθεση έργο και προσέλκυση επενδύσεων αλλά στην αποθάρρυνση και τελική αποτυχία της», πρόσθεσε πως «από τη μια επικρίνουν την Κυβέρνηση για αδυναμία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και από την άλλη θέτουν απόψεις που οδηγούν σε ατέρμονες διαδικασίες».

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «στόχος και έγνοια του ΔΗΣΥ, όπως φαίνεται για ακόμα μια φορά, είναι να φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία του κυπριακού λαού και όχι αυτά να απαμβλυνθούν μέσω έργων και επενδύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα