Επενδυτές απέσυραν 160 δισ. ευρώ από την Ισπανία

20:22 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ισπανοί και ξένοι επενδυτές έχουν αποσύρει συνολικά το ποσό ρεκόρ των 160 δισ. ευρώ από την Ισπανία φέτος, αντικατοπτρίζοντας ανησυχίες για την οικονομική προοπτική της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι επενδυτές απέσυραν 163,19 δισ. ευρώ ως το τέλος Μαΐου, ποσό

ρεκόρ από τότε που συλλέγονται τα στατιστικά στοιχεία το 1990 και σε σύγκριση με συνολικές καταθέσεις 14,6 δισ. ευρώ που έγιναν την ίδια περίοδο τον προηγούμενο χρόνο.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι το Μάιο και μόνο οι αποσύρσεις ανήλθαν σε 41,3 δισ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2011, συνολικά 68,3 δισ. ευρώ εξήλθαν της χώρας σε αναζήτηση ασφαλούς τόπου κατάθεσής τους στο εξωτερικό, καθώς η ισπανική οικονομία άρχισε να βιώνει ολοένα και περισσότερο την ύφεση.

Τα αποτελέσματα είναι απτά, με το χρηματιστήριο της Μαδρίτης να έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 30% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ η κατοχή ισπανικού χρέους μέσω διαφόρων χρηματιστηριακών προϊόντων από ξένους επενδυτές έχει μειωθεί κατά 36,1% του συνόλου επενδύσεων τον Ιούνιο από 56,27% πριν από ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα