Επανάσταση στο διαδίκτυο με τις νέες καταλήξεις

17:36 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη μεγαλύτερη επανάσταση στο διαδίκτυο από τη δημιουργία του στη δεκαετία του 1980 αποτελεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε λέξη θα μπορεί να καταχωρηθεί ως κατάληξη στις διαδικτυακές διευθύνσεις, αρχής γενομένης από την Πέμπτη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πλέον, εκτός των γνωστών καταλήξεων στα domain names (.gr, .cy, .com, .org κλπ), θα

μπορεί να καταχωρείται οποιαδήποτε λέξη, δυνατότητα που εκτιμάται πως θα εκμεταλλευτούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, δημιουργώντας domain names με καταλήξεις όπως .pepsi, .ford, .bank, .sport, .music κ.ο.κ. Σήμερα υπάρχουν επισήμως 312 καταλήξεις (top-level domain names), εκ των οποίων η πιο δημοφιλής είναι το .com με περίπου 100 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

Ο οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), αρμόδιος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, προωθεί τις μεταβολές ως αναγκαίες για να αυξηθεί η ποικιλία επιλογών και ο ανταγωνισμός, όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη λογική και επικρίνουν το νέο σύστημα απόδοσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Ο ίδιες οι κρατικές αρχές των ΗΠΑ, αλλά και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών της χώρας ανησυχούν ότι το νέο σύστημα θα διευκολύνει τις καταχρήσεις και τις απάτες στο διαδίκτυο, καθώς οι κακόβουλοι κυβερνοεγκληματίες και χάκερς θα βρίσκουν ευκολότερο το να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε ιστοσελίδες-παγίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα