Εντολή Ομπάμα ο κοριός στη Μέρκελ

16:36 27/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA Έντουαρντ Σνόυντεν εξακολουθούν να εκπλήσσουν την κοινή γνώμη και να έχουν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ, αλλά και η συνεργασία της Γαλλίας με τη συμμαχία μυστικών υπηρεσιών «Five Eyes», που αποκαλύπτουν η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung

και η Βορειογερμανική Ραδιοφωνία NDR.

O Γερμανός ειδικός σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Ένμπομ σε συνέντευξή του στην DW εμφανίζεται πεπεισμένος πως ότι κι αν κάνουν οι αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι σχεδόν αδύνατο να αποτρέψουν την διείσδυση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών:

«Οι Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής συμφωνούν ότι δεν μπορείς να αμυνθείς στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αμερικανική Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας NSA. Αν οι άνθρωποί της αποφασίσουν να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία κάποιου τότε θα το πετύχουν. Ας σημειωθεί ότι η εντολή για τη δράση τους έρχεται από τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος ορίζει τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών. Συνεπώς δεν έχουν να κάνουμε με ένα σκάνδαλο NSA, αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα».

newspost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα