Συμμαχία πολιτών:Διδάγματα για ενότητα, διεκδίκηση και δημιουργία πολιτικών προόδου και ανάπτυξης

15:28 27/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τιμούμε για άλλη μια χρονιά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Τιμούμε τους χιλιάδες Κύπριους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιστορίας.

Η επέτειος του ΟΧΙ μας διδάσκει τη δύναμη της αγωνιστικότητας, της αντίστασης και της ενότητας. Μιας ενότητας που πρέπει να εδράζεται πάνω στη διεκδικητική πολιτική. Μια διεκδικητική πολιτική συλλογικά διαμορφωμένη, με ολοκληρωμένη στρατηγική που θα μας απαλλάσσει επιτέλους από αναποτελεσματικές τακτικές αυτοσχεδιασμού και προχειρότητας.

Η επέτειος του ΟΧΙ είναι επέτειος προάσπισης της δημοκρατίας και του σεβασμού

της ελευθερίας κρατών και λαών. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία δεν ήταν άσχετη με την οικονομική κρίση και την κοινωνική μιζέρια στην οποία είχε βυθιστεί η Γερμανία. Η σημερινή οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη δραματική αύξηση της ανεργίας και τις πολιτικές λιτότητας, αφαιρούν την ελπίδα από τους πολίτες και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος σε ακροδεξιές, εθνικιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία όπως και άλλα τέτοια κινήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μας αφυπνίσουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τάχιστα να διαμορφώσει πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου και να ενισχύσει τη συμμετοχική δημοκρατία δίνοντας λόγο και ρόλο στους πολίτες,καταλήγει η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για την επέτειο του Όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα