Εντατικές προσπάθειες για άρση των “εμπάργκο”, εξήγγειλε ο Έρογλου

12:37 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θα ενταθούν οι προσπάθειες για άρση των λεγόμενων εμπάργκο, τα οποία χαρακτήρισε, ντροπή για την ανθρωπότητα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση της «ένωσης Τ/κ προπονητών ποδοσφαίρου», ο κ. Ερογλου επέκρινε όσους κατηγορούν πρώτα τους προπονητές για τα κακά αποτελέσματα μιας ομάδας λέγοντας ότι προπονητές και διοικήσεις ομάδων πρέπει να είναι μια ομάδα και στην επιτυχία και στην αποτυχία.

Δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να βλέπει την «εθνική» ομάδα σε περισσότερα διεθνή τουρνουά, αλλά εμπόδιο σε αυτό είναι τα «εμπάργκο». «Για την άρση

των «εμπάργκο» αρχίσαμε την εφαρμογή ενός προγράμματος. Εχουμε αρχίσει διεθνείς πρωτοβουλίες για την άρση των άδικων εμπάργκο. Όταν ρωτήσεις ‘γιατί είμαστε υπό εμπάργκο’ δεν βρίσκεται κάποιος να σου απαντήσει. Γιατί ο τ/κ λαός δεν έχει κάνει κανένα έγκλημα. Εμείς είμαστε οι αδικημένοι, εμείς πάλι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε κάτω από απομόνωση».

Για να αρθεί αυτή η ανθρώπινη ντροπή, ανέφερε, «μπορώ να πω με άνεση ότι αυτό το χρόνο αρχίζουμε εντατικές προσπάθειες».

Τη θέση ότι η λεγόμενη απομόνωση πρέπει να αρθεί υποστήριξε και ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ λέγοντας πως δεν έχουν νόημα τα εμπάργκο στον αθλητισμό. «Δεν υπάρχουν λόγια για να το σχολιάσει κάποιος».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο «υπουργός» παιδεία, πολιτισμού και αθλητισμού, Κεμάλ Ντουρούστ, αλλά και ο «πρόεδρος» της «ένωσης τ/κ προπονητών ποδοσφαίρου», Σουλεϊμάν Γκιοκτάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα