OΝΑΝΑ: Το “μαύρο διαμάντι” της ελληνικής μουσικής σκηνής!

12:07 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο OΝΑΝΑ γεννήθηκε σε μια μικρή γειτονιά στο Detroit, το 1986 σε μια χριστιανική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του είναι ιερέας ενώ η μητέρα του είναι επιχειρηματίας.

Στα 5 του χρόνια, η οικογένεια του μετακομίζει στην Νιγηρία στα πλαίσια ιεραποστολής, όπου ο Οnana περνάει ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια. Μεγαλώνοντας κυριολεκτικά στην εκκλησία δεν μπορεί παρά να επηρεαστεί άμεσα από τους εκκλησιαστικούς ήχους. Η εκκλησιαστική χορωδία είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, και σε ηλικία μόλις 12 ετών

καταφέρνει να γίνει επικεφαλής της, αφού όλοι ξεχωρίζουν την αγάπη και την αφοσίωση του στο τραγούδι. Τα χρόνια παίρνουν και ο Οnana δεν αρκείται μόνο στο τραγούδι κάνει μαθήματα κλασσικού πιάνου μέχρι που ανακαλύπτει τα κρουστά που γίνονται η λατρεία του, το conga και τα drums.


Σε ηλικία 17 ετών γράφει, συνθέτει και τραγουδά τα δικά του τραγούδια και φιλοδόξει πως μια μέρα θα γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής, χωρίς όμως την συγκατάθεση της μητέρας του η οποία τον προορίζει για επιστήμονα. Ένα χρόνο αργότερα πετυχαίνει να μπει στο Πανεπιστήμιο του Calabar στο τμήμα της Ψυχολογίας. Γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτή η κλίση του και αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό του. Ανακοινώνει στους γονείς του πως πάει διακοπές στην Ελλάδα χωρίς όμως να εκδίδει εισιτήριο μετ’ επιστροφής.
Φτάνει στην Aθήνα σε ηλικία 20 ετών, χωρίς να γνωρίζει κανέναν και χωρίς να μιλάει ελληνικά. Η μεγάλη πόλη τον τρομάζει και αποφασίζει να κάνει μια αρχή σε μια μικρότερη πόλη. Πηγαίνει στην Καλαμάτα όπου αναγκάζεται να κάνει για βιοποριστικούς λόγους πολλά επαγγέλματα. Έχει δική του εκπομπή στο best radio στην Καλαμάτα και παίζει μουσική ως DJ σε διάφορα μαγαζιά, χωρίς όμως να εγκαταλείπει στιγμή το τραγούδι, και να χάνει κάθε ευκαιρία να τραγουδήσει.


Δυο χρόνια αργότερα μετακομίζει στην Αθήνα όπου γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης «CARAMELA LIVE», τον κ ον Γιάννη Βουτυράκο, ο οποίος πιστεύει στο ταλέντο του, τον βαπτίζει «Black Diamond» και τον συστήνει στους κατάλληλους ανθρώπους. Συνεργάζεται με τους «Magna» για δυο χρόνια οι οποίοι διοργανώνουν το πιο επιτυχημένο R’n’B party στην Αθήνα το «Bootycall» . Επίσης, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα παγκόσμια ονόματα της μουσικής σκηνης, όπως ο Flo Rida, David Morales, Hustle Lyn, Ralvero, Tony Ray, Denis Ferrer κ.α. Δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Συμμετέχει στα περισσότερα φοιτητικά πάρτυ του «Π.Α.Π.Ι» και της Παντείου όπου καταφέρνει να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές, αφού με την ενέργειά του καταφέρνει πάντα να τους ξεσηκώνει. Συνεχίζει να εμφανίζεται σε όλα τα μεγάλα club της Αθήνας όπως το «Ακρωτήρι», «Boutique», «Villa Mercedes», «Baraonda», «B.e.d», «Candy Bar» κ.α., δίνοντας ζωντάνια στους θαμώνες τους, τόσο με την φωνή του όσο και με τις μοναδικές χορευτικές του ικανότητες. Παράλληλα, περιοδεύει στην Ελλάδα, σε επαρχίες και σε νησιά (Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Χίος, Τήνος, Λήμνος, Ηράκλειο, Χανιά, Κόρινθο, Ωροπός, Κομοτηνή, Θήβα, Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλον

Keywords
Τυχαία Θέματα