Οικολόγοι : Οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών δεν αρκούν

12:17 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ως «ανεπαρκείς και ατελέσφορες» τις παραιτήσεις των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, όταν την ίδια ώρα συνεχίζονται οι τακτικές που επηρεάζουν χιλιάδες πολίτες.

Το Κίνημα, με σημερινή ανακοίνωση του, ζητά επίσης «να σταματήσει η προβολή εκβιαστικών διλημμάτων περί χρεοκοπίας των τραπεζών».

«Αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι, νομίζουν ότι θα αποποιηθούν των ευθυνών τους μέσω μίας δραματικής παραίτησης, πρέπει να καλεστούν από την πολιτεία να πληρώσουν. Τέρμα πια τα λόγια και τα μουρμουρητά από επίσημα χείλη. Τέρμα πια στην «κρεβατομουρμούρα» του

προέδρου Χριστόφια», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί άμεσα και να φέρει προς ψήφιση, νομοσχέδια που να αφορούν τις προσωπικές ευθύνες των μεγαλοστελεχών των τραπεζών και να ακυρώνουν τις καταστροφικές πρακτικές τους».

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, όπως αναφέρεται , «ζητά από τον Ιανουάριο την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους λόγους και τις ευθύνες της τραπεζικής κρίσης αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η Βουλή προτιμούν τα εύκολα λόγια και την αλληλοεπίρριψη ευθυνών παρά να έρθουν σε απευθείας σύγκρουση με το τραπεζικό κατεστημένο».

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας αφήσουν τα λόγια», καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα