Έκθεση Ζωγραφικής Λεωνίδα και Πέτρου Παπασάββα

22:42 23/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7.30μμ θα εγκαινιασθεί στη Γκαλερί Τέχνης Δρώμενα στην Αρχ. Κυπριανού 53 στο Στρόβολο-Λευκωσία έκθεση ζωγραφικής των Λεωνίδα και Πέτρου Παπασάββα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

Ο Λεωνίδας Παπασάββας γεννήθηκε στον Πάνω Αμίαντο το 1947 και σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών. Υπήρξε μαθητής του Τηλέμαχου Κάνθου και του Λευτέρη Οικονόμου.

Φοίτησε στο εργαστήρι τέχνης της Καίτης Στεφανίδου και στη Σχολή King

Richard στη Δεκέλεια με καθηγητή το Ζωγράφο Michael Westall.

Είναι Μέλος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κύπρου και του I.A.A.

Το 2010 απέσπασε το Α΄ Βραβείο Ζωγραφικής στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Φιλοσοφική Σχολή) και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος.

Το 2011 απέσπασε δύο βραβεία στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα ” MANIERA CYPRIA ” ΤΡΟΟΔΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Το 2012 απέσπασε το Γ ‘ Βραβείο Ζωγραφικής στον Εθνικό Διαγωνισμό Τέχνης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με θέμα ” Αθλητισμός και οι Ολυμπιακές αξίες της υπεροχής , της φιλίας και του σεβασμού” .

Έχει στο ενεργητικό του 8 Ατομικές Εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις του Ε.ΚΑ.ΤΕ. , που χρονολογούνται από το 1992.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

Ο Πέτρος Παπασάββας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Αποφοίτησε το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1972 και μετά την στρατιωτική του θητεία, το 1974 μεταβαίνει στην Αθήνα και εισέρχεται στην Ανωτάτη Σχολή Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου όπου και αποφοίτησε το 1979. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ακουαρέλας. Στην Κύπρο έκανε επίσης σχέδιο και χρώμα στο εργαστήριο ζωγραφικής της Καίτης Στεφανίδου (Λευκωσία 1992-1995).

Ο Πέτρος Παπασάββας εργάσθηκε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό (Ομάν, Αλγερία, Πακιστάν, Ντουπάϊ και Μπαχρέϊν) και πολλά από τα έργα του έχουν θέμα σκηνές της καθημερινής ζωής και τοπία των χωρών αυτών. Το 1986 έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών του Μπαχρέϊν και είναι επίσης δραστήριο μέλος του Ε.ΚΑ.ΤΕ Κύπρου. Ο καλλιτέχνης ζει και εργάζεται βασικά στην Κύπρο από το 1990 και έχει δουλέψει όλα τα υλικά της ζωγραφικής, το υλικό όμως που αγαπά και ασχολείται περισσότερο είναι η ακουαρέλα. Ασχολείται επαγγελματικά και με το διαφημιστικό σχέδιο κυρίως έγχρωμα προοπτικά.

Ο καλλιτέχνης έχει στο ενεργητικό του 8 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και 20 ομαδικές. Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται σε Δημοτικές Πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό τις ακόλουθες ώρες:

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00, 17.00-20.00

Σάββατο 10.00-13.00

Keywords
Τυχαία Θέματα