Δύο νεκροί και δυο αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο – Νεκρή Κύπρια

20:40 23/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ρόδος, έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και τα ξημερώματα το νησί.

Η φοβερή θεομηνία άφησε πίσω της δύο νεκρές γυναίκες, ενώ επισήμως, σύμφωνα με τις Αρχές, δύο αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα που πνίγηκε χθες ονομάζεται Κάλλη Παναγιώτου κατάγεται από την

Κύπρο και είναι υπάλληλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ενώ η 27χρονη κοπέλα που βρέθηκε νεκρή το πρωί ήταν δασκάλα στο νησί και κατάγεται από την Εύβοια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγνοούμενος είναι ο 63χρονος σύζυγος της 40χρονης, Γιάννης Μπαϊράμης, και ένας ακόμη εκπαιδευτικός, ηλικίας 50 ετών, συνάδελφος της άτυχης 27χρονης που επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.

Μάλιστα, η τοπική, ενημερωτική ιστοσελίδα rodosinfonews.com αναφέρει ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε το πτώμα του άτυχου εκπαιδευτικού, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί έξι κομάντος του στρατού ξηράς, ενώ έχει ενεργοποιηθεί το «Σχέδιο Χελμός». Επίσης, σήμερα έφθασαν στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά και ένα Super Puma για να συνδράμουν στις έρευνες.

Πάντως, η περίπτωση της Παστίδας με τη νεκρή 40χρονη και τον αγνοούμενο άνδρα έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και ισχυρό σοκ στο νησί.

Ο αγνοούμενος, το αυτοκίνητο του οποίου -μάρκας ΒΜW – βρέθηκε σε χαντάκι είναι πρώην διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, γνωστός σε όλη τη ροδιακή κοινωνία. Η σύζυγός του, η οποία βρέθηκε την Παρασκευή τη νύχτα στη γέφυρα της Παστίδας προς Μαριτσά είναι υπαλλήλου του Επιμελητηρίου.

Τι είπε ο δάσκαλος που σώθηκε από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα της Κρεμαστής

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στην εφημερίδα Ροδιακή αυτόπτες μάρτυρες, οι εκπαιδευτικοί παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής, όταν βγήκαν από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Οι εκπαιδευτικοί, 50, 30 και 27 ετών, επέβαιναν σε όχημα με κατεύθυνση από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν, όμως, έφτασαν στο ποτάμι, το όχημα τους παρασύρθηκε από τα νερά.

Όταν βγήκαν από το ΙΧ, μόνο ο 30χρονος, ο οποίος όπως κατέθεσε στην αστυνομία γατζώθηκε από το πέλμα της γέφυρας κατάφερε να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και να διασωθεί λίγη ώρα αργότερα από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Οι δύο συνάδελφοί του παρασύρθηκαν από την ορμή του ποταμού και τα ίχνη τους χάθηκαν.

Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρή η άτυχη 27χρονη, ενώ από την ώρα εκείνη και μέχρι τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του τρίτου ανθρώπου, ηλικίας 50 ετών.

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα

Ενδεικτικό, πάντως, της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Oι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία και το μισό μέτρο, ενώ εξαιτίας της πρωτοφανούς νεροποντής και των κεραυνών που έπεσαν πολλές περιοχές της Ρόδου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 290 κλήσεις, ενώ σε 40 περιπτώσεις απεγκλώβισε ανθρώπους από σπίτια ή αυτοκίνητα. Διαβάστε περισσότερα στο rodiaki.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς και περισσότερα από 140 αυτοκίνητα.

Για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων από την έντονη κακοκαιρία, 50 στρατιωτικοί στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» συνδράμουν στο δύσκολο έργο τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα