Εκθεση για τον Gustav Klimt διοργανώνει η Πρεσβεία της Αυστρίας

18:42 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκθεση – αφιέρωμα στον Αυστριακό καλλιτέχνη Gustav Klimt διοργανώνει η Αυστριακή Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Στη μνήμη του Gustav Klimt (14 Ιουλίου 1862 – 6 Φεβρουαρίου 1918) η Αυστρία έχει αφιερώσει το έτος 2012 στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη διοργανώνοντας πολλές εκθέσεις, τόσο στη Βιέννη όσο και σε ολόκληρο

τον κόσμο.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην προσωπικότητα του Klimt, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής που έζησε, μέσω ιστορικών φωτογραφιών, βιογραφικών ντοκουμέντων, καθώς και αναπαραγωγές των πιο φημισμένων του έργων, ζωντανεύοντας κυριολεκτικά το πνεύμα του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Αυστρίας, η Εκθεση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες, φοιτητές, μαθητές και το ευρύ κοινό, να μελετήσουν και να κατανοήσουν το έργο του.

Την έκθεση επιμελείται ο Δρ. Στέφαν Κόγια, Αυστριακός ιστορικός τέχνης και επιμελητής στηv Πινακοθήκη του Ανάκτορου Μπελβεντέρε στη Βιέννη, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Gustav Klimt, εκ των οποίον και το περίφημο «Φιλί».

Η διάρκεια της Εκθεσης είναι από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 12.00 – 20.00 (κλειστή κάθε Δευτέρα), ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το ωράριο θα είναι από τις 12.00 – 18.00.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Χριστοφίδη, στη Λεωφόρο Βύρωνος 18, στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα