Εκπρόσωπος: Οι διακηρύξεις της αντιπολίτευσης για τους Ημικρατικούς συγκρούονται με τις πράξεις της

18:12 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πλειοδοτήσει σήμερα σε διακηρύξεις για τερματισμό της κομματικής ανάμειξης στους διορισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των Hμικρατικών οργανισμών, όμως οι διακηρύξεις αυτές συγκρούονται με τις πράξεις τους, δηλώνει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι τα κόμματα “με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, ψήφισαν πρόσφατα στη Βουλή Νόμο που όχι μόνο τερματίζει την κομματική ανάμειξη, αλλά την ενισχύει, αφού παρέχει τη δυνατότητα στα κόμματα

να έχουν τον τελευταίο λόγο στους διορισμούς”.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπος, ο νόμος “ταυτίζει απόλυτα την εκλογή Κυβέρνησης με το διορισμό των Συμβουλίων, γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα της υπαγωγής των διορισμών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών στις κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες”.

Στην γραπτή δήλωση, ο κ. Στεφάνου αναφέρει εξάλλου ότι “ο νόμος 149 του 1988 τον οποίο επικαλείται ο Πρόεδρος της Βουλής για να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση, δεν ισχύει, έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από έντεκα χρόνια, το 1991″.

Keywords
Τυχαία Θέματα