Εκλογές για το νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας

12:05 19/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται το Σάββατο η εκλογική διαδικασία, με βάση τον νέον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Κυρηνείας στον χηρεύοντα θρόνο μετά το θάνατο του τέως Μητροπολίτη Παύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών Ιωάννη Χαριλάου, Διευθυντή του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, οι εκλογές

προς καταρτισμό “του τριπροσώπου“ διεξάγονται σήμερα διά καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, μεταξύ των ωρών 08:00 και 13:00 και μεταξύ 14:00 και 16:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική περιφέρεια Κυρηνείας ορθόδοξοι χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι διαμένοντες μονίμως εις την Κύπρο κατά το προηγούμενο έτος.

Το θρόνο διεκδικούν οι Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης και Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου. Αυτοί που έχουν δικαιώμα να ψηφίσουν, σύμφωνα με τους καταλόγους της Εκκλησίας, ανέρχονται στις 26 περίπου χιλιάδες.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 43 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα