Έκκληση από συντεχνίες στο Υπουργικό να καλέσει το ΔΣ της Cyta να παραιτηθεί

16:15 19/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης των Συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗK απευθύνει έκκληση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αποφασίσει και εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, στην αυριανή συνεδρίαση του, με την οποία να καλεί ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta να υποβάλει την παραίτησή του.

Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο θα φανεί

συνεπές στις διακηρύξεις για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

“Θυμίζουμε ότι δύο από τα μέλη του παρόντος ΔΣ, ο αντιπρόεδρος κ. Λοϊζος Παπαχαραλάμπους και το μέλος κ. Αντώνης Αντωνίου, ενεργώντας με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια, έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα”, προστίθεται.

Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών να υποδείξει στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta κ. Κιττή να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, «για λόγους δεοντολογίας και ηθικής τάξεως, εφόσον αυτός βρίσκεται υπό διερεύνηση για σοβαρές ατασθαλίες και παρατυπίες, οι οποίες μάλιστα πιθανό να εμπεριέχουν και ποινική διάσταση».

«Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές, δημόσια πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται ή έχουν αναφερθεί στην υπό διερεύνηση υπόθεση, να εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους», προστίθεται.

Το αν ο Κ. Κιττής και οι συνεργάτες του είναι ένοχοι ή όχι, είναι κάτι που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και όχι εμείς, σημειώνεται. «Εμείς ένα ξέρουμε όμως: Σε όλες τις δημοκρατικά αναπτυγμένες χώρες, όταν δημόσια πρόσωπα βρίσκονται υπό διερεύνηση, το ελάχιστο που πράττουν είναι να απομακρύνονται από τα αξιώματα τα οποία κατέχουν, αφού η παραμονή τους και μόνο εμπερικλείει τον κίνδυνο παρεμπόδισης και παρακώλυσης των ερευνών και αλλοίωσης στοιχείων και τεκμηρίων”, προστίθεται.

Ο ίδιος ο κ. Κιττής, μόλις προ ολίγων ημερών, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει δημόσια δηλώσει ότι «βρίσκομαι στη θέση που κατέχω για να συνεργάζομαι με την εκάστοτε Κυβέρνηση» και ότι «αν η Κυβέρνηση μου το ζητήσει θα παραιτηθώ».

“Ο Υπουργός των Εσωτερικών της Κυβέρνησης αυτής το έχει ζητήσει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο. Το έχουν επίσης ζητήσει τα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Το ζητά η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού της Cyta δια των εκπροσώπων της. Θεωρούμε ότι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υπουργικού Συμβουλίου θα θέσει τον κ. Κιττή ενώπιον των ευθυνών του και ελπίζουμε ότι μια τέτοια τοποθέτηση θα τον αναγκάσει επιτέλους να παραιτηθεί μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ. Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιος άλλος και με ποιο τρόπο μπορεί πλέον να ζητήσει την παραίτηση του κ. Κιττή και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ”, αναφέρεται.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί επίσης τον Υπουργό Οικονομικών, ως τον αρμόδιο Υπουργό για τη Cyta, να απευθύνει αυστηρή σύσταση προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta κ. Ριρή, ώστε ο κ. Ριρής να θέσει αμέσως σε διαθεσιμότητα όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα