Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Λιμνίτη

15:18 19/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ακόμα και με τη φωτιά στον Πενταδάκτυλο στις 27 Ιουνίου του 1995, συγκρίνει ο τ/κ Τύπος την πυρκαγιά που έκαψε στον κατεχόμενο Λιμνίτη έκταση ίση, όπως γράφουν τα δημοσιεύματα, με 925 γήπεδα ποδοσφαίρου και 200.000 δέντρα, μεταξύ των οποίων πεύκα, κυπαρίσσια και ακακίες, που φυτεύτηκαν πριν 13 χρόνια.

Σύμφωνα με την «Κίπρις», η πυρκαγιά κατέστρεψε χιλιάδες δέντρα αλλά και ζώα. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη νεκρή ζώνη και εξαπλώθηκε στον κατεχόμενο Λιμνίτη. Λόγω των

δυνατών ανέμων μετατράπηκε σε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ζημιές και στα γραφεία της «αστυνομίας» στο οδόφραγμα Λιμνίτη – Κάτω Πύργου. Η εφημερίδα γράφει ότι η πυρκαγιά ήταν σε μέγεθος ίση με το 1/6 της μεγάλης φωτιάς στον Πενταδάκτυλο το 1995. Επιτόπου, αναφέρει, μετέβησαν αρμόδιοι της «κυβέρνησης», αλλά και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος δήλωσε πως είναι η τρίτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στον Πύργο και εξαπλώνεται στον Λιμνίτη, κάνοντας λόγω για κατευθυνόμενη πορεία της φωτιάς. Θα πρέπει να συζητηθεί το κατά πόσο η φωτιά ήταν σύμπτωση ή εκ προθέσεως, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, με αφορμή την πυρκαγιά ξέσπασε μεγάλη συζήτηση στα κατεχόμενα για το αν θα πρέπει ή όχι να αγοραστεί πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οργανώσεις, βακούφικα και οι συντεχνίες τάσσονται υπέρ της αγοράς, ενώ και η μεταβατική «κυβέρνηση» εξήγγειλε ότι επιταχύνει τη μελέτη για το κόστος αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα