Εκδήλωση διαμαρτυρίας από την ”πρωτοβουλία μαθητών” στα κατεχόμενα

17:22 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η «πρωτοβουλία μαθητών», αποτελούμενη από Τ/κ φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της «πρωθυπουργίας» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται εναντίον του νυν «υπουργού εσωτερικών», Ναζίμ Τσαβούσογλου, ο οποίος όντας «υπουργός παιδείας» είχε αποστείλει επιστολή στο Ανώτατο Συμβούλιο Εκπαίδευσης να μην αποδέχεται τίτλους σπουδών από φοιτητές που δεν έχουν σπουδάσει στο ψευδοκράτος ή την Τουρκία.

Ως επηρεαζόμενοι μελλοντικά, οι φοιτητές είχαν πλακάτ με συνθήματα,

μεταξύ άλλων, «Δεν θέλουμε υπουργό που δεν βλέπει», «Υπήρξε κρατικό πανεπιστήμιο και δεν πήγαμε;», ενώ κρατούσαν κατσαρόλες, μουσικά όργανα και τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν θέατρο.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές προσπάθησαν να εμποδίσουν το αυτοκίνητο του «υπουργού δημοσιονομικών» Ερσίν Τατάρ που προσπαθούσε να εισέλθει στην «πρωθυπουργία» για το «υπουργικό συμβούλιο». Η ψευδοαστυνομία έλαβε ευρεία μέτρα ασφαλείας και σε ορισμένες περιπτώσεις ήρθε σε αντιπαράθεση με τους διαμαρτυρόμενους. Υπήρξαν, αναφέρεται, ελαφρά τραυματίες και η «αστυνομία» τοποθέτησε κάγκελα εκατέρωθεν του δρόμου για να διασφαλίσει την προσέλευση στην «πρωθυπουργία».

Την εκδήλωση στήριζαν πολιτικά κόμματα και συντεχνίες καθώς και οι συντεχνίες των τ/κ δασκάλων και καθηγητών. Η διαμαρτυρία, σημειώνεται, θα συνεχισθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα