Με εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π. συναντήθηκε κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αποτελούμενη από τον βουλευτή του κόμματος, κο Δημήτρη Στρατούλη, τον κο Μάρκο Μπασιούκα από το τμήμα εργατικής πολικής και το γραμματέα της νομαρχιακής των Δ.Ε.Κ.Ο., κο Μάξιμο Μπόλα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του “Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.”, και άλλων εργαζομένων της εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι του “Συλλόγου Μηχανικών” αφού τόνισαν ότι η Ε.ΥΔ.Α.Π. διαχειρίζεται το συνολικό κύκλο του νερού στην Αττική, ότι η εμπειρία της στο επίπεδο της διαχείρισης δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης είναι τεράστια και ότι εφαρμόζεται περιβαλλοντική

και κοινωνική πολιτική, μίλησαν για την κρισιμότητα της εταιρείας.
Ειδικότερα, ανέφεραν την ανάγκη να παραμείνει η Ε.ΥΔ.Α.Π. δημόσια, καθώς «αυτό υποβάλλεται από τον φυσικό πόρο που διαχειρίζεται, δηλαδή το νερό, το οποίο αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα επιβίωσης του ανθρώπου». Το μέγεθος και η αξία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, τα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων, η υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα πληροφοριακά συστήματα, η εμπειρία και τεχνογνωσία του προσωπικού της είναι η περιουσία της εταιρείας σήμερα, αλλά και του ελληνικού λαού».

Από μεριάς του το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τόνισε τη θέση του για το ξεπούλημα των υποδομών και ιδιαίτερα αυτών που θεωρούνται στρατηγικής κοινωνικά σημασίας. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η ενδεχόμενη πώληση των υποδομών του νερού θα «δημιουργήσει εκδηλώσεις κοινωνικού κανιβαλισμού», καθώς και προβλήματα στην υγεία των πολιτών. Το κλιμάκιο έδωσε στους εργαζομένους την υπόσχεση ότι θα γίνει προσπάθεια “μπλοκαρίσματος” των σχεδίων της κυβέρνησης και τόνισε στους εργαζομένους ότι θα είναι σε επικοινωνία με τους θιγόμενους εργαζομένους των άλλων Δ.Ε.Κ.Ο. που έχουν ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΣΕ κλπ).


Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των οργάνων του και σε συνεννόηση με την “Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Ε.ΥΔ.Α.Π.”, το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε κινήσεις στήριξης του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, για μια δημόσια και επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου Ε.ΥΔ.Α.Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα