Εγκαινιάστηκε το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο του ΕΤΕΚ στην παλιά Λευκωσία

11:33 23/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Στέλιος Αχνιώτης ανέφερε ότι το κτίριο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ώστε το Επιμελητήριο να προσφέρει στα μέλη του δυνατότητες εκπαίδευσης μέσα από τον θεσμό της δια βίου εκπαίδευσης, ακόμη και μετεκπαίδευσης ή και εξειδίκευσης σε νέους τομείς, ώστε να εμπλουτίσουν και διευρύνουν τις

γνώσεις και εμπειρίες τους.

Εξήγγειλε τη θέσπιση, από το ΕΤΕΚ, ετήσιας Εβδομάδας Μηχανικής, η οποία θα αποτελεί μέσο προβολής του έργου των Κύπριων μηχανικών και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της Κύπρου. Το νέο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Θησέως, δίπλα από τα κεντρικά γραφεία του ΕΤΕΚ, κόστισε γύρω στα €1.3 εκατομμύρια. Μέρος του ποσού καλύφθηκε από χορηγία de minimis στο πλαίσιο του τετραετούς Προγράμματος Αναζωογόνησης / Αναβίωσης Περιοχών Πράσινης Γραμμής Λευκωσίας 2009-2012 και την ΑνΑΔ (αφορά το Κέντρο Εκπαίδευσης ΕΤΕΚ, εξοπλισμό και σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων).

Το Κέντρο φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονική τεχνική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα πολυμέσων και αίθουσες σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων (χωρητικότητας 100 ατόμων). Αναμένεται ότι το Κέντρο θα έχει πέραν των 5.000 επισκέψεων τον χρόνο. Λόγω της ύπαρξης της τεχνικής βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου, θα προσελκύει σε καθημερινή βάση μηχανικούς αλλά και φοιτητές.

Τo ΕΤΕΚ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και ο οργανισμός όλων των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Για να μπορεί να ασκεί κάποιος τη Μηχανική πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ.

Το Επιμελητήριο εγγράφει τα μέλη του (ξεπερνούν σήμερα τα 11.500) με αυστηρούς όρους, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στον Κύπριο πολίτη. Μέλη του ΕΤΕΚ μπορούν να γίνουν και εταιρείες. Το Επιμελητήριο προσφέρει στους Κύπριους πολίτες υπηρεσίες διαιτησιών και πραγματογνωμοσυνών σε θέματα που αφορούν τους κλάδους του. Το ΕΤΕΚ είναι μέλος του European Council of Engineers Chambers (ECEC).

Keywords
Τυχαία Θέματα