Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο

18:59 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα ως προς τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην «οδυνηρή» απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο και μετά την ενημέρωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνει σε

ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το πρώτο ερώτημα είναι τί έπραξε, πώς προετοιμάστηκε και πώς προσπάθησε να συνεννοηθεί με την κυπριακή πλευρά η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον γνώριζε, εκ των προτέρων, ότι υπήρχε πρόταση για «κούρεμα» καταθέσεων στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου αλλά και το τι στάση προτίθεται να κρατήσει αν το αίτημα αυτό τεθεί και για τις ελληνικές καταθέσεις. Το δεύτερο ερώτημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι το γιατί δεν βοηθήθηκε η Κύπρος ν’ αποφύγει τις συγκεκριμένες οδυνηρές αποφάσεις αλλά και το πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια καθώς η απάντηση που δίνει η ελληνική πλευρά σύμφωνα με την οποία η Κύπρος δεν ζήτησε βοήθεια γεννά νέα ερωτήματα, αφού φέρνει τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος του κ. Αναστασιάδη. Και το τρίτο ερώτημα, που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ποιος και με ποια κριτήρια αποφάσισε ότι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «δόθηκαν δώρο» σε μια ελληνική τράπεζα που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν υπό πτώχευση.

Η επιμονή του κ. Στουρνάρα ότι η Κύπρος είναι «ειδική περίπτωση» διαψεύδεται από τις δηλώσεις του επικεφαλής του «Γιούρογκρουπ» αλλά και της εκπροσώπου του Επιτρόπου Μπαρνιέ, που αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται σχέδιο νόμου για «κούρεμα» καταθέσεων ανασφάλιστων καταθετών, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και καταλήγει σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο εκδοχές: ή η ελληνική κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου για τις οδυνηρές συνέπειες της απόφασης για την Κύπρο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, είτε τις γνωρίζει πολύ καλά αλλά προσπαθεί να τις κρύψει, για άλλη μια φορά, από το λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα