ΕΥΡΩΚΟ: Ωραιοποίησε την τραγική κατάσταση ο Πρόεδρος

13:42 2/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη συνέντευξη του χθες προσπάθησε «ανεπιτυχώς» για άλλη μια φορά «να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κυπριακός λαός σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουγιάλης τοποθετούμενος επί της συνέντευξης του Προέδρου Χριστόφια.

«Πιστός στη θέση ότι για όλα τα προβλήματα του τόπου φταίει η κρίση και όλοι οι άλλοι, ο κ. Χριστόφιας στη χτεσινή διάσκεψη περιέγραψε ένα τόπο υπέροχο, ΑΚΕΛικά πλασμένο», ανέφερε ο κ, Κουγιάλης προσθέτοντας ότι σε όποιον την παρακολούθησε είναι διάχυτη η απορία «εάν εμείς

ζούμε σε άλλη εποχή ή ο κ. Χριστόφιας κυβερνά άλλο τόπο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «στο δικό μας τόπο οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα βάρη, τα ελλείμματα μεγαλώνουν και η κοινωνική αναταραχή είναι προ των πυλών», και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν εξήγησε ότι κατά τη θητεία του έχει αυξηθεί το ποσοστό των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ότι
ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαινόμενο που ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι θα παρουσιαζόταν ως ανάγκη στην Κύπρο.

Είπε ακόμα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκρυψε ότι η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση εφαρμόζεται με προχειρότητα, χωρίς υποδομές, χωρίς επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και χωρίς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και ενώ υποσχέθηκε να εφαρμόσει το ΓεΣΥ, εντούτοις πέντε χρόνια μετά δεν έκανε τίποτα και οι πολίτες συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται καθημερινά σε ατελείωτες ουρές και ατελείωτες λίστες στα δημόσια νοσοκομεία».

«Για το Κατάρ φταίει ο Εμίρης, όπως και για το Μαρί φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο», συνέχισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, προσθέτοντας πως «ειδικά για το Μαρί ο κ. Χριστόφιας δραπέτευσε των ευθυνών του και πάλι και προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες στοχοποιώντας τον Πόλυ Πολυβίου και το πόρισμα του και αναδεικνύοντας το πόρισμα της Αστυνομίας, στο οποίο δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ευθύνες του ιδίου».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «με διάθεση παραπλάνησης ο κ. Χριστόφιας απέκρυψε από τις αναφορές του ότι η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο εξαίρεσε από τα άτομα για τα οποία έκανε έρευνα για τις ευθύνες τους στο Μαρί».

Keywords
Τυχαία Θέματα