ΕΔΕΚ: Υπό ένταξη στο Μηχανισμό η Κύπρος και ο Πρόεδρος μετακυλύει ευθύνες

13:02 2/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενώ η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ένταξης σε μηχανισμό στήριξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επιλέγει το δρόμο της αναβλητικότητας, του εφησυχασμού και της μετακύλισης ευθυνών σε πρώην κρατικούς αξιωματούχους, πρώην Υπουργούς και πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τη συνέντευξη Τύπου του Πρόεδρου Χριστόφια.

Περαιτέρω, ο αξιωματούχος της ΕΔΕΚ

είπε ακόμα ότι προκύπτει τεράστιο πρόβλημα με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έχει να πει πολλά για το θέμα των ευθυνών στη φονική έκρηξη για το Μαρί, καθώς προκύπτει το ερώτημα «τι απέκρυψε κατά την κατάθεση του ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενώπιον της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής;»

«Η προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια να ωραιοποιήσει και να εξωραΐσει τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του, συγκρούεται με την αδυσώπητη σημερινή δεινή πραγματικότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη και με την ευημερία», είπε ο κ. Βαρνάβα προσθέτοντας ότι «αντίθετα, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση, ενώ η κοινωνία πιέζεται, περιορίζεται, αγωνιά».

Οι αριθμοί είναι απολύτως χαρακτηριστικοί, είπε ο κ. Βαρνάβα προσθέτοντας πως «το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2008 κατέληξε σε έλλειμμα και το δημόσιο χρέος διογκώθηκε σε βαθμό που παρουσιάζεται αδυναμία στην εξυπηρέτηση του, ενώ ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης εκμηδενίστηκε».

«Η ανεργία έφτασε σε πρωτοφανή για την Κύπρο επίπεδα και τρέχει με ρυθμούς στο 10,1%, με επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, ενώ στους νέους το ποσοστό είναι τριπλάσιο», συνέχισε για να αναφέρει πως «το πλέον χαρακτηριστικό στην κοινωνία είναι η απόγνωση νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, το άγχος των εργαζομένων για το μέλλον τους, η στεναχώρια της νοικοκυράς για εκείνα που πρέπει να περιορίσει και η αβεβαιότητα του επαγγελματία και του μικρομεσαίου για την επόμενη μέρα».

«Ενώ η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ένταξης σε μηχανισμό στήριξης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιλέγει το δρόμο της αναβλητικότητας, του εφησυχασμού και της μετακύλισης ευθυνών, κατά την προσφιλή του τακτική, σε πρώην κρατικούς αξιωματούχους, πρώην Υπουργούς και πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Σε ό, τι αφορά την έκρηξη στη ναυτική Βάση στο Μαρί, ο κ. Βαρνάβα είπε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας για μια ακόμα φορά απέρριψε το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου, επιδεικνύοντας, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο για τον ανώτατο θεσμικό πολιτειακό παράγοντα της χώρας, έλλειψη προσήλωσης και σεβασμού προς τους θεσμούς.

Κατά τον κ. Βαρνάβα, «εγείρεται και ένα πελώριο ερώτημα από τα όσα είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την τραγωδία στο Μαρί και τη δήλωση του ότι έχει να πει πολλά για το θέμα των ευθυνών».

«Είναι αυτό ομολογία ότι κατά την κατάθεση του ενώπιον της Μονομελούς ερευνητικής επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου απέφυγε να πει την «αλήθεια, όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια;» διερω

Keywords
Τυχαία Θέματα