Ευχαριστίες Λιλλήκα προς ΕΔΕΚ και επικρίσεις προς Καρογιάν

15:37 28/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της ΕΔΕΚ αυξάνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μου, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ, «πιστή στην αγωνιστική της παράδοση που σηματοδότησε ο ιστορικός της ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης, απέδειξε πως πάνω και πέραν από το κομματικό συμφέρον θέτει το καλό του τόπου».

Σε δηλώσεις στο επιτελείο του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στην ΚΕ της

ΕΔΕΚ, ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Κινήματος που έκανε τη σχετική εισήγηση, τόσο στο διάλογο του ενδιάμεσου χώρου, όσο και στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΔΕΚ, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. «Η προσωπική υπέρβαση και η συνέπεια που επιδεικνύει στα θέματα της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας για μια υποψηφιότητα που να εκφράζει τον ενδιάμεσο χώρο αποτελούν υπόδειγμα πολιτικού ηγέτη που πολιτεύεται με αρχές και ήθος, χωρίς προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες».

Με την ηγεσία και τον κόσμο της ΕΔΕΚ, είπε, έδωσε στο πρόσφατο παρελθόν κοινούς αγώνες και οι θέσεις στο Κυπριακό πρόβλημα είναι ταυτόσημες. «Κοινή είναι η πεποίθηση ότι επιβάλλεται η επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και συνεχιζόμενης Κατοχής. Κοινή είναι η επιδίωξη μιας δίκαιης λύσης μέσα από μια νέα διεκδικητική στρατηγική. Κοινός είναι, ακόμα, ο στόχος πώς η λύση πρέπει να οδηγεί σε μιαν Κύπρο ελεύθερη με δημοκρατικό πολίτευμα που να διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις στη βάση εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ταυτότητας».

Με το Κίνημα της ΕΔΕΚ, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, μας ενώνουν κοινές ανησυχίες για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αλλά και κοινές προσεγγίσεις για έξοδο από την κρίση μέσα από σύγχρονες πολιτικές ανάπτυξης που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και την κοινωνική συνοχή. «Η συνεργασία μας δεν στηρίζεται σε κρυφές ατζέντες ή αναχρονιστικές συναλλαγές. Στηρίζεται σε κοινές πολιτικές θέσεις και κοινούς στόχους που θα αποτυπωθούν στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, το οποίο από κοινού και με τη συμμετοχή των πολιτών θα συνδιαμορφώσουμε».

Απάντηση στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

————————————————

Απαντώντας σε σημερινές αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ στην υποψηφιότητά του, κατά τη συνεδρία της ΚΕ του ΔΗΚΟ, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ο κ. Καρογιάν δεν αρκέστηκε σε πολιτικές αντιφάσεις του τύπου ότι αναζητούσε επιλογή στις Προεδρικές Εκλογές με βάση «την αρχή της υπερκομματικότητας του κοινού υποψηφίου», ενώ προτείνει την υποστήριξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη. «Στήριξε την πρόταση του πάνω σε ένα χονδροειδές ψέμα, με στόχο να παραπλανήσει τον κόσμο του ΔΗΚΟ».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, ισχυρίστηκε ότι προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος προσβάλλοντας αυτούς των οποίων ζητούσα τη στήριξη και προκάλεσε τον κ. Καρογιάν «να δώσει στη δημοσιότητα τη δήλωση με την οποία προανήγγειλα, όπως ισχυρίζεται, τη δημιουργία κόμματος».

Κατανοώ πλήρως

Keywords
Τυχαία Θέματα