ΕΔΕΚ: Η Λαγκάρντ διαψεύδει ισχυρισμούς της Κυβέρνησης

14:43 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με τη δήλωσή της ότι «έχουμε λάβει ορισμένες προτάσεις από την κυπριακή Κυβέρνηση τις οποίες εξετάζουμε», έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι δεν έχει επιδώσει τις αντιπροτάσεις της προς την Τρόικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

Προσθέτει πως “αποδεικνύεται έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο

ότι ενώ η Κυβέρνηση διατείνεται ότι διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να διαμορφωθούν συναινετικές προτάσεις, στην πραγματικότητα οι προτάσεις της έχουν επιδοθεί στην Τρόικα, όπως αποκαλύπτει η Κριστίν Λαγκάρντ”.

Δυστυχώς, μετά την κυβερνητική καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων για υιοθέτηση μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, μετά την καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους για τις προτάσεις της Τρόικας και τις δικές της αντιπροτάσεις, τώρα αποκαλύπτεται ότι η διαβούλευση για συνδιαμόρφωση αποφάσεων γίνεται «για το θεαθήναι» αφού η Τρόικα έχει στα χέρια της τις κυβερνητικές θέσεις και προτάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και να στηλιτεύσουμε τις κυβερνητικές παλινωδίες. Αλλά και να διερωτηθούμε. Προς τί η διαβούλευση αφού οι κυβερνητικές προτάσεις έχουν ήδη επιδοθεί στην Τρόικα;”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα