ΑΚΕΛ: Τα κόμματα να καταθέσουν προτάσεις για το πακέτο μέτρων

13:43 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κάλεσε τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις αναφορικά με το πακέτο μέτρων για την οικονομία και να μην κρίνουν μόνο τις προτάσεις των άλλων, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να διαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό πακέτο.

Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει για την Ουκρανία και κληθείς να σχολιάσει

τις επικρίσεις που συνεχίζουν να δέχονται τόσο το ΑΚΕΛ όσο και η Κυβέρνηση από τα κόμματα για το πακέτο μέτρων για την οικονομία, ο κ. Κυπριανού θέλησε να σταθεί σε ένα ζήτημα που, όπως είπε, «τελευταίως αναπτύσσεται σωρηδόν από την αντιπολίτευση. Κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι δεν πήρε έγκαιρα μέτρα και αυτό μας οδήγησε στο μνημόνιο στήριξης. «Είτε δεν καταλαβαίνουν ποια είναι τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας που δεν το πιστεύω, πιστεύω ότι καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά, είτε ψεύδονται και ψεύδονται πολύ συνειδητά. Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει στη δική τους τη περίπτωση».

Ξέρουν πάρα πολύ καλά, συνέχισε, ότι «η προσφυγή στην Τρόικα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κατάσταση της οικονομίας. Τα δημοσιονομικά προβλήματα θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε και τώρα δίχως να ζητήσουμε προσφυγή στην Τρόικα».

Επανέλαβε ότι «ο αποκλειστικός και μοναδικός λόγος για τον οποίο απευθυνθήκαμε στην Τρόικα είναι τα προβλήματα των τραπεζών και αν λαμβάναμε μέτρα προηγουμένως και πάλι τα προβλήματα των τραπεζών θα απαιτούσαν την προσφυγή στην Τρόικα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι όλη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στη συνολική τους προσπάθεια να αποδομήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της οικονομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε: «Θα επαναλάβω την έκκληση μας προς όλα τα πολιτικά κόμματα. Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει τη δική της πρόταση, δεν είπε ότι αυτή η πρόταση είναι είτε πάρτε την είτε πετάξτε την. Είπε ότι είναι έτοιμη να συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και με τους κοινωνικούς εταίρους για να διαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό πακέτο μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας η οποία καθοδηγεί την κυβέρνηση για το χειρισμό των ζητημάτων της οικονομίας».

Εμείς, κατέληξε, «λέμε ότι εκείνο που μας καθοδηγεί είναι το πώς από τη μια οδηγούμε την οικονομία σε ανάκαμψη και την ίδια στιγμή εξασφαλίζουμε ότι οι συνέπειες σε βάρος της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού δεν θα είναι οδυνηρότατες. Αυτό κυριαρχεί στη δική μας την τοποθέτηση και έχουμε και εμείς προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ας τολμήσουν, είπε ο κ. Κυπριανού, «τα πολιτικά κόμματα, ας πουν ποιες είναι οι δικές τους οι προτάσεις. Ας μην κρίνουν μόνο τις προτάσεις των άλλων και να πουν τι έχουν και οι ίδιοι να προτείνουν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κλήθηκε επίσης να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη σε χθεσινοβραδινή εκπομπή (του ΡΙΚ) σύμφωνα με τις οποίες ο υποψήφιος για την προεδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα