ΞΑΝΑ-ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Αποσύρθηκε εκ νέου, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προέβλεπε την μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% υπέρ Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Το θέμα παίρνει πλέον πολιτικές διαστάσεις, αφού υπάρχει έντονη αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στις 3 Οκτωβρίου ο κ. Βρούτσης είχε προχωρήσει στην απόσυρση, για πρώτη φορά της τροπολογίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση

του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής που απαγορεύει την κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.

Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέσυρε για δεύτερη φορά την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%.

Επί της τροπολογίας, είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει, εκτός από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές δεν μπορεί να στερηθεί ο ΟΑΕΔ το ποσό αυτό που εισέπραττε, για να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματα ανέργων.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Από το υπουργείο Εργασίας πάντως επισημαίνεται ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα