Δυσαρέσκεια της Λάρνακας για αποκοπή κονδυλίου

21:46 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αφαιρέσει το σχετικό κονδύλι της κατασκευής του Περιβαλλοντικού Κέντρου στις Αλυκές Λάρνακας, από τον προϋπολογισμό του Τμήματος Περιβάλλοντος, παρόλο που – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – όλα τα σχέδια και οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί μέσα από το σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκηρύχτηκε το 2007.

«Ο βιότοπος της Αλυκής έχει μοναδικής σημασίας για την παγκόσμια περιβαλλοντική κοινότητα με πολλαπλά οφέλη ακόμη και στους τομείς του τουρισμού

και του πολιτισμού. Το σύμπλεγμα των Αλυκών της Λάρνακας είναι ένας από τους δυο μοναδικούς υγροβιότοπους της Κύπρου, οι οποίοι παρουσιάζουν διεθνές ενδιαφέρον, λόγω της μεγάλης οικολογικής τους αξίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης πιστεύει «ακράδαντα ότι η υλοποίηση του Περιβαλλοντικού Κέντρου είναι αναγκαία και απαραίτητη και ότι θα δώσει την ευκαιρία μελέτης και έρευνας για τη βιοπολιτική της Αλυκής, τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους μελετητές».

Για το σκοπό αυτό, σημειώνεται «θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για συντονισμό και διασφάλιση του κονδυλίου για την υλοποίηση του έργου το συντομότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα