Δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Πόλης Χρυσοχούς-αεροδρομίων ζητά ο Δήμαρχος

18:52 18/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της σύνδεσης του ακριτικού διαμερίσματος της Πόλης Χρυσοχούς, με τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, εγείρει ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως σε συμπληρωματικό υπόμνημα που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτό μπορεί να γίνει, αναφέρει ο κ. Οδυσσέως στο υπόμνημα του, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών

και ιδιαίτερα των ενεργειών που γίνονται για τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας, αφού είναι ο τομέας που μπορεί να δώσει άμεσα αποτελέσματα στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η επαρχία που έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας είναι η Πάφος, είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα περισσότερο έχουν πληγεί ακριτικές περιοχές, όπως η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς , η οποία αργοπεθαίνει, αφού λόγω του κακού και ανεπαρκούς οδικού δικτύου έχει εγκαταλειφθεί από τους τουριστικούς πράκτορες, παρά τα φυσικά χαρίσματα που διαθέτει.

Περαιτέρω, ο κ. Οδυσσέως δήλωσε πως για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους φορείς της επαρχίας και τροχιοδρομούνται, ενέργειες που θα τονώσουν την οικονομία, με ιδιαίτερη έμφαση την τουριστική βιομηχανία.

Για να επωφεληθεί και η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς από τα προγραμματιζόμενα έργα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας και ιδιαίτερα του τουριστικού και του κατασκευαστικού τομέα, όπως η επιτυχία με τη συμφωνία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και μια σειρά άλλων αδυναμιών και παραλείψεων, πρόσθεσε ο κ Οδυσσέως.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς μέσω του υπομνήματος του, καλεί τέλος το κράτος να μεριμνήσει για την άμεση σύνδεση της Πόλης Χρυσοχούς με τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με λεωφορεία, καθότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και κατ΄ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα