Ε. Δίπλαρος: Άμεση επίλυση του θέματος των αξιογράφων

14:13 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Οικονομικών και όλους τους αρμόδιους φορείς καλεί ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος με γραπτή δήλωσή του, να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματος των αξιογράφων διασφαλίζοντας πρωτίστως τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των καταθετών.

«Το σκάνδαλο της μετατροπής ιδιωτικών επενδύσεων σε αξιόγραφα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, η ευθύνη των οποίων βαραίνει τόσο τις ίδιες τις τράπεζες όσο και τις εποπτικές αρχές», αναφέρει ο κ. Δίπλαρος.

Σύμφωνα

με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ «αυτό που σήμερα, απειλεί με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση στη δίνη της οποίας έχει βρεθεί σήμερα και η Κύπρος, αλλά, το πάσχον, θεσμικό, πολιτικό και εποπτικό σύστημα το οποίο αφήνει εκτεθειμένους τους πολίτες στις αποφάσεις και στις εμπορικές ‘συναλλαγές’ των τραπεζικών εγκεφάλων».

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι όπως καταγγέλλουν οι επενδυτές, «το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην καταβολή ή όχι των τόκων, αλλά προβάλλει ακόμη μεγαλύτερο, αφού τα αξιόγραφα αορίστου διαρκείας συνιστούν εκμετάλλευση».

Η αξίωση των καταθετών, προσθέτει, «είναι να μετατραπούν τα αξιόγραφα, σε χρεόγραφα με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, διευκρινίζοντας ότι τα ομόλογα μπορούν να υποστούν κούρεμα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα, καταθέσεις και κόποι μιας ζωής να εξανεμιστούν αδικαιολόγητα».

«Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών και όλους τους υπεύθυνους φορείς, αφού επανεξετάσουν όλα τα δεδομένα, να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματος διασφαλίζοντας πρωτίστως τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των καταθετών», αναφέρει ο κ. Δίπλαρος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, υπενθυμίζει, «έχει ήδη δεσμευτεί να εξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει στην εισήγηση προτάσεων προς την άμεση και λιγότερο ζημιογόνα διευθέτηση του θέματος, κατατάσσοντας το ταυτόχρονα, ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έλαβαν χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα