Διασύνδεση φορολογικών μέτρων με έργα ανάπτυξης προτείνουν οι Οικολόγοι

19:33 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διασύνδεση των φορολογικών μέτρων με έργα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας με αντίστοιχη προσαρμογή των όρων του μνημονίου προτείνει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που ταυτόχρονα θεωρεί πως η Κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι «διαπραγματευόμαστε τις απαιτήσεις ενός μνημονίου ουσιαστικά με το πιστόλι στον κρόταφο».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα αναφέρει ότι προτείνει τη χρηματοδότηση

της ανάπτυξης από πόρους που θα προκύψουν από το μνημόνιο είτε αυτοί αποτελούν μέρος του δανείου ή δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για αξιοποίηση ευρωπαϊκών ταμείων ανάπτυξης και συνοχής.

Το Κίνημα Οικολόγων δηλώνει ότι «δεν αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη άλλων, ιδιαίτερα εάν ακόμα και τώρα, δεν εισακουστούν οι προτάσεις μας».

Οι βασικοί άξονες επί των οποίων κινούνται οι εισηγήσεις του κινήματος, προστίθεται, αφορά ήπιες μεταβολές στα εισοδήματα και τα επιδόματα των εργαζομένων με κλιμακωτή εφαρμογή και θεσμική προστασία των δικαιωμάτων τους, διατήρηση του «κοινωνικού κράτους», μέσω επιτυχούς στόχευσης και εξειδίκευσης των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών, προώθηση της Πράσινης Ανάπτυξης και έργων παραγωγής νέων θέσεων εργασίας που να αντιστοιχούν στις δυνατότητες του άνεργου πληθυσμού του τόπου και ριζική αναδιάρθρωση του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα για εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών.

Σχολιάζοντας προτάσεις της Τρόικα και της Κυβέρνησης για το τραπεζικό σύστημα, οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ενδυνάμωση του εποπτικού ελέγχου των Συνεργατικών Ιδρυμάτων, αλλά διατήρηση του ανεξάρτητου και ανθρωποκεντρικούς τους χαρακτήρας.

Συμφωνούν με την πρόταση της Κυβέρνησης για επιμήκυνση της περιόδου ώστε τα δάνεια να θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, καθώς και με την πρόταση τα ακίνητα που δόθηκαν ως εξασφάλιση να μπορούν να κατασχεθούν και να προσφέρονται προς πώληση εντός χρονικού διαστήματος πέντε ετών με εξαίρεση την πρώτη κατοικία.

Θεωρεί ότι πρέπει να επανεξεταστεί η υφιστάμενη πολιτική της αποδοχής από πιστωτικά ιδρύματα του «διπλού» εμπράγματου βάρους επί υποθηκευμένων περιουσιών και να εξεταστεί ο καθορισμός νομικού πλαισίου που να διέπει τη μακροπρόθεσμη θεσμική ενοικίαση (long-term leasing) και ζητεί περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, οι Οικολόγοι διαφωνούν με την αποκοπή του 13ου μισθού, πιστεύουν ότι ο θεσμός της ΑΤΑ πρέπει να διαφυλαχθεί αλλά με σοβαρή αναδιάρθρωση, συμφωνούν με την επέκταση παγοποίησης μισθών στο δημόσιο και ότι πρέπει να προκύψουν περαιτέρω μειώσεις στους υψηλόμισθους, ενώ για την παγοποίηση προσλήψεων θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει με απόλυτο τρόπο.

Η πρόταση για κλιμακωτή μείωση της 13ης σύνταξης, αναφέρουν, μπορεί να συζητηθεί μέσα στα πλαίσια ενός γενικού σχεδιασμού εξορθολογισμού των συντάξεων.

Δηλώνουν ότι συμφωνούν με τη φορολόγηση των επιδομάτων των αξιωματούχων, καθώς και με την πρόταση για επιβολή προστίμου για πρόωρες αφ

Keywords
Τυχαία Θέματα