Δημοπρασία ΚΟΧΑ ύψους 50 εκ. ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

14:05 9/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα την πώληση τριετών χρεογράφων στην εγχώρια αγορά, συνολικού ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ονομαστικό επιτόκιο 6% και ημερομηνία ισχύος την 4η Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2011 και προσφορές μπορούν να υποβληθούν τόσο από φυσικά πρόσωπα, όσο και από νομικά πρόσωπα για ελάχιστο ποσό 5.000 ευρώ και πέραν τούτου για πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ .

Σε δηλώσεις του χθες , ο Προϊστάμενος

του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΓΔΔΧ) του Υπουργείου Οικονομικών Φαίδων Καλοζώης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι ”η έκδοση των 50 εκ. ευρώ θα υπερκαλυφθεί”.

Κληθείς να πει γιατί έχει επιλέγει η υφιστάμενη περίοδος έκδοσης χρέους, ο κ. Καλοζώης είπε ότι ο πρώτος λόγος είναι η πολιτική συναίνεση που επιτεύχθηκε όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα που στέλλει θετικά μηνύματα στην αγορά.

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Καλοζώη, για την απόφαση να γίνει η δημοπρασία στις 21 Δεκεμβρίου είναι ενόψει λήξεων χρέους στις 4 Ιανουαρίου και λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα