«Beautiful Things» με τον Μάριο Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής

Με πρωτοβουλία του «Πρώτα το παιδί», μέρος των εσόδων θα δοθεί στον σύλλογο η «Καρδιά του παιδιού».

«Όμορφα πράγματα»  μας ετοιμάζει, για μια ακόμα φορά ο Έλληνας ερμηνευτής που μας εκπροσωπεί επάξια στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, με μια προσωπική συναυλία το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Χρηστού Λαμπράκη με τίτλο «Beautiful Things». Να σημειώσουμε ότι λόγω εξάντλησης εισιτηρίων η συναυλία θα επαναληφθεί και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην ίδια αίθουσα.

Το πρόγραμμα

περιλαμβάνει αγαπημένες δισκογραφικές επιτυχίες του Μάριου Φραγκούλη και αποσπάσματα από το νέο του CD με τίτλο «Beautiful Things». Μαζί του επί σκηνής η διακεκριμένη σοπράνο  Deborah Meyers,  ο ταλαντούχος Γιώργος Περρής και το  εικοσαμελές μουσικό σύνολο «Athens Youth Orchestra».

Ο  τίτλος της συναυλίας  «Beautiful Things» εμπνέεται από το ομότιτλο τρίτο διεθνές cd του καταξιωμένου ερμηνευτή, (μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα «Sometimes I Dream» και «Follow Your Heart»), για την δημιουργία του οποίου χρειάστηκαν τρία χρόνια προετοιμασίας, με ηχογραφήσεις σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Ουκρανία και Βρετανία.

Όμως, «όμορφα πράγματα» «Βeutiful Things» δεν είναι μόνο το καλλιτεχνικό  μέρος της συναυλίας είναι και η κοινωνική της διάσταση της.

Η συναυλία πραγματοποιείται από την Ελισάβετ Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία  «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» της οποίας ηγείται ο κύριος Χρήστος Αηδόνης, βουλευτής Δράμας & τ. υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κύριος Αηδόνης έχει θέσει ως στόχο « να μην νιώσει κανένα παιδί αδικημένο», όπως ο ίδιος δηλώνει. «Τα παιδιά αποτελούν μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, δεν έχουν την οικονομική αυτονομία των μεγάλων κι ούτε την ικανότητα να διεκδικήσουν. Χρειάζονται την οικονομική στήριξη όλων μας, και πρέπει να την έχουν. Η Πρωτοβουλία «Πρώτα το Παιδί» εστιάζει σε κάθε δυνατή ενέργεια που επιτυγχάνει την προστασία των παιδιών, φυσική ή ψυχική, σίτισης, στέγασης και υγείας, των ιδίων ή και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε κατάσταση υστέρησης. Για αυτό το λόγο επιλέγονται φορείς που αποδεδειγμένα προσφέρουν κοινωνικό έργο, ή και ενεργούνται αυτόνομες παρεμβάσεις, και μέσω μαζικών εκδηλώσεων, επιχειρείται η συλλογή πόρων, για την ικανοποίηση όσων το δυνατόν περισσοτέρων αναγκών.

Έχοντας τη βούληση και την ψυχική δύναμη να αγωνιστώ για αυτό το σκοπό, καλώ όλες και όλους, που αντιλαμβάνονται αυτή τη μεγάλη ανάγκη, να συνδράμουν στο έργο αυτό.

Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη είναι το στοίχημα της χώρας μας, και πρέπει να το κερδίσουμε, για όλους και για το Παιδί.»

Με αυτό το κριτήριο επιλέχτηκε ο σύλλογος «Η καρδιά του παιδιού» Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & βοηθείας Καρδιοπαθών Παιδιών. Όπως δηλώνει η Πρόεδρός, η κ. Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου, «η αποστολή του συλλόγου είναι η ενημέρωση και βοήθεια καρδιοπαθών παιδιών. Ο σύλλογος στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει βοηθήσει οικονομικά πάνω από 1600 παιδιά…»

Η συναυλία λόγω του σκοπού τελεί υπό την Αιγίδα του

Keywords
Τυχαία Θέματα