Δημητριάδης – Κληρίδης ενώπιον της Επ. Θεσμών την ερχόμενη Τρίτη

14:19 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών έχουν κληθεί να παραστούν την ερχόμενη Τρίτη ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή για τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη,

κατέληξε στο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Επιτροπή σε σχέση με την εν λόγω έρευνα.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρία συζήτησε τον προγραμματισμό της έρευνας και αποφάσισε τελεσίδικα όπως η έρευνα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε άλλης έρευνας γι’ αυτό το θέμα.

Είπε, επίσης, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου τα κόμματα να αποστέλλουν τις ερωτήσεις που προτίθενται να υποβάλουν κατά την ερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής στον ίδιο μέχρι την Πέμπτη «για να τις αξιολογήσω και να τις ιεραρχήσω», προκειμένου να μην υπάρχουν επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις.

Σκοπός, πρόσθεσε, είναι «για να κερδίζουμε χρόνο και να προχωρούμε πιο γρήγορα», διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό θα γίνει για καθαρά πρακτικούς λόγους. Ο κ. Συλλούρης είπε, επίσης, ότι θα αυξηθεί και ο χρόνος συνεδρίασης της Επιτροπής.

Ο κ. Συλλούρης είπε ακόμη ότι ενημέρωσε την Επιτροπή για το ότι έχει κληθεί να παραστεί ενώπιον της Ερευνητικής Ειτροπής που εξετάζει τα αίτια που οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή οικονομική κατάσταση σε συνεδρία της που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαϊου.

«Προτίθεμαι να παρευρεθώ για να βοηθήσω την Ερευνητική Επιτροπή στο έργο της», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γιατί στη σημερινή συνεδρία δεν παρέστη ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενώ είχε προσκληθεί να παραστεί, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο ίδιος ζήτησε από το Διοικητή να μην προσέλθει στη σημερινή συνεδρία επειδή θα απουσίαζαν κάποιοι βουλευτές οι οποίοι, όπως είπε, επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να είναι παρόντες στη συνάντηση της Επιτροπής με το Διοικητή.

Όπως είπε, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει να παραστούν στη συνεδρία της την ερχόμενη Τρίτη το Γενικό Εισαγγελέα, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας και θεσμών και φορέων του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών.

Ο κ. Συλλούρης είπε ακόμη ότι η εργασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα ήταν προκαταρκτική και την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει έρευνα. «Τώρα θα μπούμε σε βάθος», είπε.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η Επιτροπή δεν θα καταλήξει σε κάποιο πόρισμα ή έκθεση από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα