Δήμαρχος ανάμεσα στους 19 απολυθέντες στο ΔΗΚΟ

23:05 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νόμιμες και αναμενόμενες οι απολύσεις στο ΔΗ.ΚΟΠοιες κατηγορίες εργαζομένων είδαν την πόρτα εξόδου και γιατί κάποιοι δεν έπρεπε να μιλούν

Δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα παρανομίας με τον τερματισμό απασχόλησης εργαζομένων στο ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlycy, οι δεκαεννέα συνολικά απολύσεις, θεωρούνται απόλυτα νόμιμες και φυσιολογικές με τον Πρόεδρο του κόμματος να μην ανησυχεί σε ενδεχόμενο νομικής προσφυγής των επηρεαζομένων. Το onlycy διερεύνησε το θέμα το οποίο έχει ως εξής:

Οι 19 απολύσεις

ή καλύτερα τερματισμός απασχόλησης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Η κατηγορία των εκτάκτων - εννέα άτομα - τα οποία προσελήφθησαν για συγκεκριμένο σκοπό. Τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013. Η περίοδος απασχόλησης τους στο ΔΗΚΟ δεν ξεπερνά τον ένα χρόνο.

Η δεύτερη κατηγορία - έξι άτομα – συνταξιούχοι και διπλοθεσίτες. Όλα τα άτομα αυτά έχουν εισόδημα από άλλη πηγή, είτε επαγγελματική σύνταξη ή κανονικό μισθό και πληρώνονταν και από το κόμμα (ανάμεσά τους και εν ενεργεία Δήμαρχος).

Η τρίτη και ίσως πιο σοβαρή κατηγορία αφορά τέσσερα άτομα τα οποία εργάζονταν στο ΔΗΚΟ τα τελευταία δύο με τρία περίπου χρόνια. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θεωρούν ότι υπηρετούσαν σε μόνιμες θέσεις ωστόσο από κύκλους της Προεδρίας του κόμματος αναφέρεται ότι τα εν λόγω άτομα απασχολούνταν στο ΔΗΚΟ υπό τη μορφή «σύμβασης Προεδρίας» η οποία θα μπορούσε να τερματιστεί με την αλλαγή του Προέδρου του κόμματος.

Πάντως σε ότι αφορά τα όσα ακούστηκαν παρασκηνιακά ή υπό τη μορφή πληροφοριών για μη καταβολή των κοινωνικών ασφαλίσεων των εν λόγω προσώπων δεν φαίνεται να ευσταθούν.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη αγωγή των εργαζομένων που οι εργασίες τους τερματίστηκαν, αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, ούτε υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα