Ασφάλεια και υγεία στο λιμάνι Λάρνακας απαιτούν οι λιμενεργάτες

22:25 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι Λιμενεργάτες- Σημειωτές και Αδειούχοι Αχθοφόροι Λάρνακας σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι συμμερίζονται το όραμα της πόλης για ενιαία ανάπτυξη μαρίνας- λιμανιού, το οποίο προνοεί διατήρηση του διπλού χαρακτήρα του λιμανιού όπως περιγράφεται και στην προκήρυξη των προσφορών.
Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι οικονομικές συνθήκες στον τόπο μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Τρόικα,

δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την εξεύρεση πόρων για την έναρξη των έργων στη μαρίνα και το λιμάνι.

Μέχρι οι οικονομικές συνθήκες να το επιτρέψουν και να εξευρεθούν οι πόροι για αυτήν την ανάπτυξη, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, ζητούμε όπως οι εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο λιμάνι της Λάρνακας αδειοδοτηθούν από την ΑΛΚ. Βασική προϋπόθεση αδειοδότησης τους ασφαλώς, πρέπει να είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία τόσο των εργαζόμενων όσο και όλων των πολιτών της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας, έχουμε υπ` όψιν μας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρεία ζαχάρεως η οποία ζητά χώρο στο λιμάνι Λάρνακας για να ανεγείρει τις εγκαταστάσεις της και εκτός από τις εργατικές ομάδες του λιμανιού θα εργοδοτήσει και 150 περίπου άνεργους από την πόλη. Θεωρούμε ότι τόσο αυτή η εταιρεία όσο και άλλες συμβατές, με την ενιαία ανάπτυξη, εταιρείες θα πρέπει να αδειοδοτούνται και να ενθαρρύνονται να δραστηριοποιούνται στο λιμάνι Λάρνακας επ` ωφελεία του συνόλου της πόλης.

Με αυτό το σκεπτικό, καταλήγει η ανακοίνωση, οι Λιμενεργάτες-Σημειωτές και Αδειούχοι Αχθοφόροι Λάρνακας θα συνεχίσουν τις επαφές τους με Φορείς της πόλης της Λάρνακας αύριο Τετάρτη 16 Απριλίου και θα κορυφώσουν τις ενέργειες τους με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων την Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 η ώρα 9π.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα