Εντός των ορίων της εκκλησίας η περιφορά του Επιταφίου στην Αμμόχωστο

22:43 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εντός των ορίων της εκκλησίας, όπως συνέβη και προηγουμένως, θα τελεστεί η λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην Αμμόχωστο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της “πρωτοβουλίας Αμμόχωστος”.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας, Σερντάρ Ατάι αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πάσχα οι Ε/κ αιτήθηκαν περιφοράς (του Επιταφίου), αλλά “λόγω κάποιων αντιδράσεων αυτό εγκαταλείφθηκε”.

“Συγκεκριμένες ομάδες στο εσωτερικό, χειραγωγώντας με μια προσέγγιση

χωρίς καρτερία στο θέμα της πομπής στην εντός των τειχών πόλη, έχουν υπερβάλλει σε υπέρμετρο βαθμό και αύξησαν αχρείαστα την ένταση. Για να μην επιτρέψουμε δυσάρεστα γεγονότα, όπως έγινε και σε προηγούμενες τελετές των Ε/κ υποδείξαμε όπως πραγματοποιηθεί μια τελετή εντός των ορίων της εκκλησίας και αυτό αντικρίστηκε με κατανόηση”. Με αυτόν τον τρόπο συμφωνίας, προσθέτει ο κ. Ατάι, δόθηκε η άδεια για την λειτουργία από το “υπουργείο” εξωτερικών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στη λίστα του Βατικανού που φέτος θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Παρασκευή έχει προστεθεί και ο Άγιος Γεώργιος Εξορινός, υπογραμμίζοντας ότι στην τελετή θα παραστούν και πολλοί ξένοι διπλωμάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα