Δίκη Χατζηκωστή: Δεν θα καταθέσει ο Κερτίκης στη δίκη

18:44 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ενδιάμεση απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας Χάρης Σολομωνίδης απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του 1ου και του 4ου κατηγορούμενου, Ανδρέα Γρηγορίου και Γρηγόρη Ξενοφώντος, για κλήτευση από την κατηγορούσα Αρχή του μάρτυρα επί του κατηγορητηρίου Πέτρου Πέτρου, άλλως Κερτίκη.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων 1 και 4, Μιχάλης Πικής και Ροβέρτος Βραχίμης αγόρευσαν επί της απόφασης της κατηγορούσας

Αρχής να μην καλέσει ως μάρτυρες κατηγορίας τους Κούλλη Κοσιάρη και Πέτρο Πέτρου.

Η υπεράσπιση αιτιολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου τους λόγους για τους οποίους κατά την άποψη τους η κατηγορούσα Αρχή έπρεπε να καλέσει για εξέταση τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες.

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι η κατηγορούσα Αρχή πρέπει να καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας τον Κερτίκη, προβάλλοντας ότι οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας από την Αστυνομία, δεν αφορούν πρωτογενή γεγονότα της υπόθεσης, δηλαδή τα γεγονότα για τα οποία ρωτήθηκε είναι επουσιώδη και δεν σχετίζονται με τα πραγματικά.

Ο συνήγορος του 1ου κατηγορούμενου, Μιχάλης Πικής ανέφερε πως στον Κερτίκη έγινε αναφορά για γεγονότα άλλα από εκείνα για τα οποία του λήφθηκαν καταθέσεις, κάτι πολύ ανορθόδοξο, όπως υποστήριξε.

«Επρεπε», είπε, «να κληθεί από την Αστυνομία και να του ληφθεί κατάθεση. Τώρα, υπάρχει μόνο εξ ακοής μαρτυρία, μέσω μάρτυρα κατηγορίας».

Επίσης, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο Κερτίκης δεν είναι αναξιόπιστος μάρτυρας, αλλά δεν καταθέτει διότι φοβάται για τη ζωή του.

Ωστόσο, η κατηγορούσα Αρχή απάντησε ότι ποτέ δεν ανέφερε πως ο Κερτίκης δεν έρχεται να καταθέσει επειδή φοβάται. «Αυτό είχε πει στον ανακριτή της υπόθεσης και θέση της κατηγορούσας Αρχής είναι ότι ο μάρτυρας αυτός δεν είναι μάρτυρας αλήθειας και γι` αυτό δεν τον προσφέρει», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Πικής υποστήριξε πως ο Κερτίκης απάντησε ψευδώς στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από την κατηγορούσα Αρχη σε σχέση με την υπόθεση.

«Οι ερωτήσεις αυτές», υποστήριξε, «δεν αφορούν πρωτογενή γεγονότα της υπόθεσης. Τα γεγονότα για τα οποία ρωτήθηκε είναι επουσιώδη και δεν σχετίζονται με τα πραγματικά».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου, Ροβέρτος Βραχίμης υποστήριξε πως οι λόγοι που η κατηγορούσα Αρχή δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τον Κούλλη Κοσιάρη και τον Πέτρο Κερτίκη είναι ανυπόστατοι.

H ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα