Βρετανία και Κύπρος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αντιτίθενται σε τέλος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην ΕΕ

18:33 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική για την κυπριακή οικονομία αξιολογείται η αντίθεση της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας στην επιχειρούμενη εισαγωγή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην ΕΕ, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση της Επιτροπής με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι από τα θέματα που κυριάρχησαν της

συζήτησης δεν μπορούσε να απουσιάζει η κατάσταση στην Ευρωζώνη, όπως διαμορφώνεται σήμερα και τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι χώρες της ΕΕ.

«Βρήκαμε και μια κοινή συνισταμένη, την αντίθεση των Βρετανών στην εισαγωγή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών», είπε, εξηγώντας πως «είναι και δική μας θέση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει τις οικονομίες που στηρίζονται στις υπηρεσίες, όπως είναι και η κυπριακή οικονομία».

«Από τη στιγμή που αυτός ο φόρος δεν μπορεί να επιβληθεί ανά το παγκόσμιο, έχουμε την άποψη την οποία συμμερίζονται και οι συνάδελφοι μας από τη Βρετανία, ότι θα φύγουν εργασίες από τις χώρες της ΕΕ για να μεταφερθούν σε άλλους προορισμούς, στους οποίους θα υπάρχουν οι επιβαρύνσεις των τελών για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές», είπε καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα