Διεξάγεται αστυνομική έρευνα για πιθανές καταχρήσεις στον ΟΣΕΛ

19:23 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έρευνες για καταχρήσεις, τήρηση ψευδών λογαριασμών, για πλαστογραφίες ακόμα και για ξέπλυμα χρήματος διεξάγει η Αστυνομία στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), χωρίς ακόμα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων.

“Η Αστυνομία”, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, “προβαίνει σε σχολαστικές έρευνες και ανακρίσεις και, εάν και όταν κρίνει σκόπιμο να διενεργήσει περισσότερες έρευνες ή ακόμα να προβεί σε συλλήψεις,

αυτό θα το πράξει με απόλυτη αντικειμενικότητα αλλά και αποφασιστικότητα”.

Απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο σεμιναρίου στις εγκαταστάσεις της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης, στη Λευκωσία, κατά πόσον πρόκειται για απάτη εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Παπαγεωργίου, δήλωσε: “Το παράπονο που έγινε σε εμάς είναι σίγουρα για πολύ μικρότερο ποσόν”.

“Τέτοιες υποθέσεις οικονομικής φύσεως”, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, “είναι δύσκολες και παίρνουν χρόνο, θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί και χρειαζόμαστε τη συμβολή και των συναρμόδιων υπηρεσιών, χρειάζεται να γίνει λογιστικός έλεγχος όχι από την Αστυνομία”.

“Η Αστυνομία”, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, “έγινε δέκτης ενός παραπόνου, μιας καταγγελίας, ότι πιθανόν να έγιναν καταχρήσεις στον ΟΣΕΛ και, αφού πήραμε τις σχετικές καταθέσεις, έχουμε προβεί σε δύο έρευνες και έχουν ληφθεί αρκετά έγγραφα, τα οποία αξιολογούνται”.

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων για να δώσει περισσότερα στοιχεία που προέκυψαν από τις έως τώρα έρευνες, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε ότι “είναι πολύ πρόωρο για να πούμε οτιδήποτε περισσότερο”.

Η καταγγελία στην Αστυνομία, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, αναφερόταν “σε κατάχρηση, ψευδείς λογαριασμούς, πλαστογραφίες ακόμα και ξέπλυμα χρήματος”.

“Εμείς”, πρόσθεσε, “θα διερευνήσουμε γενικά αυτούς τους λογαριασμούς, που έχουμε στα χέρια μας”.

Ερωτηθείς για το πώς ακριβώς γινόταν ενδεχομένως το ξέπλυμα χρήματος, ο κ. Παπαγεωργίου είπε: “Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, αυτές είναι οι ενδείξεις που βγαίνουν μέσα από κάποιες καταθέσεις και δεν είναι αποδείξεις ότι όντως έγιναν καταχρήσεις και ψευδείς λογαριασμοί ή πλαστογραφίες”.

“Διερευνούμε αυτά τα ενδεχόμενα, κατά πόσον έγιναν ψευδείς λογαριασμοί, πλαστογραφίες και κυκλοφόρησαν τα έγγραφα και ενδεχομένως να πήραν και τα χρήματα και εάν έγινε και ξέπλυμα χρήματος”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού και για πόσα χρήματα γίνεται η έρευνα, συμφώνως της καταγγελίας, ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι “σε μιαν περίπτωση αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ότι δυνατό να υπεξαίρεσε μερικές δεκάδες χιλιάδων ευρώ, ωστόσο δεν είναι η μόνη καταγγελία”.

“Έγιναν έρευνες στα υποστατικά, στα οποία κρίναμε ότι δυνατό να βρίσκαμε τεκμήρια και πήραμε”, είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας, “τα λογιστικά έγγραφα και κάποια άλλα τιμολόγια, τα οποία θα ελεγχθούν για να διαφανεί κατά πόσον οι υποψίες για τα αδικήματα, που έχω πει, όντως στοιχειοθετούνται”.

“Οι ενδείξεις”, είπε ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα