Διευκρινίσεις Γ. Λιλλήκα για την πρόταση συνεργασίας προς ΕΔΕΚ

16:49 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση συνεργασίας και σύστασης μετώπου πολιτικών δυνάμεων είχε προτείνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, στο ΚΣ ΕΔΕΚ, με πρόνοια να διατηρήσει η κάθε πολιτική δύναμη την αυτονομία και την αυτοτέλειά της και όχι τη συνένωση, όπως είπε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς σχετικώς με δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ,

Μαρίνου Σιζόπουλου για μία μετεκλογική πρόταση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που τού υπέβαλε, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι αποφεύγει, “εδώ και πάρα – πάρα πολύ καιρό”, το δημόσιο διάλογο για θέματα της συνεργασίας του με την ΕΔΕΚ, “προς την οποία”, πρόσθεσε, “εξέφρασα πολλές φορές την ευγνωμοσύνη μου για τη στήριξη που έδωσε στην υποψηφιότητά μου και κυρίως στα μέλη και στελέχη της ΕΔΕΚ που εργάσθηκαν για την υποψηφιότητά μου”.

“Επειδή, όμως”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “τίθεται, με αυτό τον τρόπο δημόσια, πρέπει να πω ότι η μόνη πρόταση που υπήρξε ποτέ στο τραπέζι, με επίσημο τρόπο, ήταν η πρόταση που υπέβαλε η Συμμαχία Πολιτών με εναλλακτικές επιλογές προς την ΕΔΕΚ και στην οποία πρότασή μας καλούσαμε την ΕΔΕΚ να υποβάλει και τις δικές της προτάσεις”.

“Δεν ζητούσαμε από την ΕΔΕΚ”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, “να αποδεχθεί μίαν εκ των δικών μας εισηγήσεων, αλλά δηλώναμε την ετοιμότητά μας να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση από την ΕΔΕΚ και, δυστυχώς, δεν υπήρξε συνέχεια και αυτή είναι η αλήθεια”.

“Εμείς”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “δεν θέλαμε να εξυπηρετήσουμε ούτε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ούτε τη Συμμαχία Πολιτών. Για συγκεκριμένους λόγους -και αν χρειασθεί να δώσουμε και στη δημοσιότητα τις επιστολές, δεν έχουμε πρόβλημα να τις δημοσιοποιήσουμε- εμείς θέλαμε να εξυπηρετήσουμε τον τόπο, με τρόπο που να επιτρέπει στις πολιτικές δυνάμεις, που θα συνεργάζονταν, να συστήσουν ένα μέτωπο δυνάμεων, διατηρώντας η κάθε πολιτική δύναμη την αυτονομία της, την αυτοτέλειά της και όχι κατ` ανάγκη να οδηγηθούν σε συνένωση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα