Τελική απόφαση για το πετρέλαιο θέρμασνης

Με τις ελπίδες να υπάρξει μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης να εξανεμίζονται, οι όποιοι "πιστοί" στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να περιοριστούν και φέτος στο επίδομα θέρμανσης. Τουλάχιστον, τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος χαλαρώνουν που σημαίνει

ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων ενώ βελτιώσεις γίνονται και όσον αφορά στο ύψος του επιδόματος. Όχι, τα ποσά δεν είναι εντυπωσιακά κάτι που σημαίνει ότι θα μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε πετρέλαιο μόνο αν έχετε ρευστό. Δείτε τα πώς και τα γιατί.

Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

1. Το επίδομα αυξάνεται από τα 28 στα 35 λεπτά το λίτρο (αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα ή την Τρίτη)

2. Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χαλαρώνουν. Θα δικαιούνται επίδομα ακόμη και ζευγάρια με ακίνητη περιουσία αξίας 300.000 ευρώ ή οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

3. Το 25% του επιδόματος θέρμανσης θα προκαταβάλλεται (αν και αυτό θα πρέπει να φανεί πώς θα λειτουργήσει στην πράξη. Θα υποβάλλουμε την ηλεκτρονική αίτηση στην ΓΓΠΣ και αμέσως θα μας κατατίθεται στον τραπεζικό μας λογαριασμό το ποσό της προκαταβολής;

Ακόμη και έτσι, θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν ότι το ποσό του επιδόματος μπορεί να "παίζει" από 35 ευρώ (για μια γκαρσονιέρα στη Μεσσηνία, μέχρι τα 1050 ευρώ (για ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών στα Γρεβενά).

Βάλαμε κάτω τους αριθμούς και σας παρουσιάζουμε τους αναλυτικούς πίνακες που θα σας ενημερώσουν για το ποσό του επιδόματος και της προκαταβολής για όλες τις περιοχές και όλα τα ακίνητα της χώρας. Επιλέξτε τη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται το ακίνητό σας (Αττική στη Γ΄ζώνη και Θεσσαλονίκη στη Β' ζώνη) και βρείτε το ποσό που αντιστοιχεί στην επιφάνεια του διαμερίσματός σας. Να ξέρετε ότι λαμβάνεται υπόψη η επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως αποτυπώνεται στο Ε9 του 2013 (αυτό που υποβάλλαμε μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα