Διαστρέβλωση χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για την Άτυπη Συνάντηση, ο Οσμάν Ερτούγ

16:57 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως χορωδία και διαστρέβλωση χαρακτήρισε ο Τ/κ διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών αναφορικά με την άτυπη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Ντερβίς Έρογλου την περασμένη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ερτούγ υποστήριξε ότι αυτό δείχνει ότι η όλη συνάντηση δεν χρησιμοποιήθηκε για εξεύρεση συναίνεσης

αλλά για προπαγάνδα, κατά την έκφρασή του.

Κατά τον κ. Ερτούγ, η τ/κ πλευρά ανέμενε ότι στη συνάντηση θα υπερπηδούνταν οι δυσκολίες για την κοινή διακήρυξη και θα καθοριζόταν ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

“Ο κ. Αναστασιάδης προτίμησε να τηρήσει την αυστηρή στάση που επαναλάμβανε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τους τελευταίους δύο μήνες και να επαναλάβει ότι δεν αποδέχεται την έναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί”, ισχυρίστηκε.

Ο κ. Ερτούγ υποστήριξε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η λύση θα είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δεν αποδέχεται οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, για να υποστηρίξει αυτό δεν περιλαμβάνεται στις παραμέτρους του ΟΗΕ.

“Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αναστασιάδης, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του σε διπλωματικούς κύκλους και πίσω από κλειστές πόρτες ως ένας θαρραλέος πολιτικός ο οποίος είπε ναι στο σχέδιο Ανάν, δεν δέχεται στοιχεία του σχεδίου Ανάν. Όλες αυτές οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση και οι πληροφορίες που διέρρευσαν καταδεικνύουν ότι στόχος της ε/κ πλευράς από αυτή τη συνάντηση δεν ήταν η εξεύρεση διεξόδου, αλλά το στήσιμο ενός πολιτικού σεναρίου”, ισχυρίστηκε.

Επαναλαμβάνοντας ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις, ο κ. Ερτούγ είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας παρουσίασε δύο νέα έγγραφα για υπερπήδηση των δυσκολιών.

“Οι δικαιολογίες που παρουσιάστηκαν από τον κ. Αναστασιάδη για να μην παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τελειώσει”, ισχυρίστηκε και κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι “η επιλογή ενώπιον της ε/κ πλευράς είναι σαφής, είτε να παρακαθίσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι ή να είναι ευρύτερα όμηρος του Εθνικού Συμβουλίου και ειδικότερα στον εταίρο του στην Κυβέρνηση, ΔΗΚΟ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα