Διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων ζητά ο Γ. Περδίκης

16:01 1/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πολιτικό σύστημα έχει βάλει ένα πέπλο μυστηρίου και συσκότισης στην υπόθεση χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime Corporation και η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει από αυτή την υπόθεση, αν πραγματικά θέλει να αποκαταστήσει το όνομα της Κύπρου, που κινδυνεύει να μπει στη “μαύρη λίστα” της Ρωσίας, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε

δηλώσεις στη Λεμεσό και με αφορμή την προσπάθεια του Προεδρικού για αντιμετώπιση της δυσφήμισης της Κύπρου ως φορολογικός παράδεισος για φοροφυγάδες και για έλλειψη διαφάνειας, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στο θέμα της εταιρείας Focus και της χρηματοδότησης κάποιων κυπριακών κομμάτων, λέγοντας ότι ”εμείς έχουμε ζητήσει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και διαφάνεια σε αυτή την καταγγελία, δηλαδή να διερευνηθούν τα οικονομικά των κομμάτων, να διερευνηθεί η φορολογική πτυχή του θέματος, εάν τα κόμματα με όλες αυτές τις εισπράξεις πρέπει να πληρώνουν και φόρο τελικά, να υπάρξει φορολογική διαφάνεια, να υπάρχει διαφάνεια των πολιτικών και των κομμάτων και αυτό είναι σημαντικό για να πείσουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει μια υγιής πολιτικής σε σχέση με την οικονομία”.

“Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να πάρει ριζικά μέτρα, επιβάλλεται να ζητήσει πλήρη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης την οποία έχουν χώσει κάτω από το χαλί”, είπε ο ΓΓ των Οικολόγων, προσθέτοντας ότι ” το πολιτικό σύστημα έχει βάλει ένα πέπλο μυστηρίου και συσκότισης σε αυτήν την υπόθεση, αρνούνται να ζητήσουν την κατάθεση όλων των στοιχείων για μια υπόθεση που ο ίδιος ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινική διερεύνηση”.

«Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλά για φορολογική διαφάνεια προς τα έξω, όταν επιτρέπει ίσως και από το κόμμα του αλλά και από άλλα μεγάλα κόμματα, να εισπράττουν εκατομμύρια με διαδικασίες οι οποίες μυρίζουν άσχημα, βρωμούν”, είπε.

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο “αν θέλει να πείσει τους Ρώσους ότι έχουμε υγιές οικονομικό και πολιτικό σύστημα”, να ξεκινήσει από αυτή την υπόθεση και “να ζητήσει πρώτα από το κόμμα του αλλά και από τα δυο άλλα μεγάλα κόμματα, να δηλώσουν πόσα λεφτά πήραν από τη Focus και πώς τα πήραν”.

Κληθείς να αναφέρει εάν εννοεί το ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Γιώργος Περδίκης είπε πως αυτό ισχύει για όσα κόμματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα οικονομικά τους στοιχεία, ενώ υποστήριξε πως “κάποια κόμματα απλά κάνουν την πάπια”.

“Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει οτιδήποτε κολάσιμο από ποινική άποψη, υπάρχει όμως ένα θέμα διαφάνειας και ειλικρίνειας για να μπορέσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που μας παρακολουθούν ότι, τουλάχιστον στον τομέα της διαφάνειας, αρχίζουν να γίνονται θετικά βήματα”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα