Περδίκης: Απαράδεκτη κωλυσιεργία για αποτροπή προσφυγής στην ‘επιτροπή ακίνητης περιουσίας’

15:50 1/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχει απαράδεκτη κωλυσιεργία στο να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις και να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα μέτρων για παροχή κινήτρων προς τους πρόσφυγες, που να τους αποτρέπει να απευθύνονται στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας των κατεχομένων, κατήγγειλε σήμερα ο ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και σε χθεσινή του επιστολή προς το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε πως από τον περασμένο Μάιο που αποφασίστηκε ο διορισμός διακομματικής επιτροπής, η οποία

τον Αύγουστο κατέθεσε ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για αντιμετώπιση του προβλήματος της προσφυγής Ε/κ στην εν λόγω “επιτροπή” δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, προσθέτοντας ότι “περισσότερη κωλυσιεργία από μέρους της πολιτικής ηγεσίας πιστεύω ότι είναι εγκληματική”.

“Από αυτό το σημείο και πέρα δεν πρέπει να κατηγορούνται πλέον οι Ε/κ που προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή των κατεχομένων, αλλά η πολιτική ηγεσία γιατί δεν παίρνει αποφάσεις”, ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, όπως “ο συμψηφισμών πληρωμών σε κρατικές υπηρεσίες όπως ο ΦΠΑ, οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ο Φόρος Εισοδήματος, ώστε αυτοί οι άνθρωποι, πιεζόμενοι από κρατικές υπηρεσίες, να μην ξεπουλούν τις περιουσίες τους στην Τουρκία”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Περδίκης είπε πως “μετά το ναυάγιο της προσπάθειας για την επίτευξη ενός κοινού ανακοινωθέντος, θα πρέπει η κυπριακή ηγεσία να μελετήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο Β`, πως δηλαδή θα παρακάμψει την άρνηση των Τούρκων για να μπορέσουμε να φτάσουμε σήμερα σε μια έναρξη διαπραγματεύσεων πάνω στη σωστή βάση”.

“Δυστυχώς όμως, η ατζέντα που έχουμε για την αυριανή συνεδρίαση είναι μόνο ενημέρωση και καταρτισμός επιτροπών, κάτι που για εμάς ως προοπτική δεν μας εκφράζει, γιατί θέλουμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου”,

Keywords
Τυχαία Θέματα