Διαχειρίσιμη η κατάσταση της οικονομίας, δηλώνει ο Α. Νεοφύτου

19:23 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι σοβαρή μεν, διαχειρίσιμη δε, δηλώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καλώντας Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ να εγκαταλείψουν την προπαγανδιστική τακτική και εισακούοντας τις εισηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή να στείλουν τα μηνύματα που θωρακίσουν την κυπριακή οικονομία και θα εμπνεύσουν στους πολίτες εμπιστοσύνη ότι μπορεί να στηριχθεί σε μια υπεύθυνη Κυβέρνηση.

Κληθείς στο πλαίσιο δηλώσεων του στη Βουλή

να σχολιάσει τα θέματα οικονομίας σε συνάρτηση με τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ότι μια ενδεχόμενη προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης να μην αφορά μόνο τις τράπεζες αλλά γενικότερα τις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νέα τοποθέτηση της Κυβέρνησης ότι προσφυγή στο Μηχανισμό θα αφορά μόνο τις τράπεζες, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «έχουμε ένα Υπουργό Οικονομικών ο οποίος είναι κατεξοχήν τεχνοκράτης, μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας, δεν προπαγανδίζει και μέσα από την έγνοια του για το αύριο στον τόπο λέει τα πράγματα με το όνομα τους».

Πρόσθεσε πως την ίδια ώρα όμως καταγράφεται μια έντονη αγωνία στον απλό πολίτη.

«Την ώρα που η χώρα μας διέρχεται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, ανεξάρτητα από την ανάγνωση του καθενός μας, ο κόσμος βιώνει την κρίση και ο πολίτης κουράστηκε να ακούει τις διάφορες ερμηνείες των οποιωνδήποτε και θέλει να νιώθει ασφάλεια ότι στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει μια Κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», είπε προσθέτοντας ότι «αντ’ αυτού βλέπουμε το ΑΚΕΛ και μια Κυβέρνηση που αντί για πράξεις και την εκπομπή των μηνυμάτων που θα θωρακίσουν την κυπριακή οικονομία και θα εμπνεύσουν στον απλό πολίτη εμπιστοσύνη ότι μπορεί να στηριχθεί σε μια υπεύθυνη Κυβέρνηση, μονίμως προπαγανδίζουν και δεν ακούν ούτε τους τεχνοκράτες Υπουργούς που οι ίδιοι διόρισαν».

«Ο Κίκης Καζαμίας τους έφταιξε, αποκάλεσαν νεοφιλελεύθερο τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου που αυτοί εξέλεξαν, και δεν ακούν κανένα», συνέχισε ο κ. Νοεφύτου, αναφέροντας ότι «τα γνωρίζουν όλα και νομίζουν πως με την προπαγάνδα θα επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα». Είπε πως του «θυμίζουν την περίπτωση που ενώ το καράβι μπάζει νερά και ενώ όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να το σώσουμε, κάποιοι έχουν μοναδική προτεραιότητα να ερμηνεύουν τους λόγους του πιθανού ναυαγίου».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε το ναυάγιο», είπε καλώντας την Κυβέρνηση «να σοβαρευτεί».

«Δεν είναι υπεύθυνη η στάση της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος. Αν δεν ακούν την αντιπολίτευση, ας ακούσουν τον τεχνοκράτη Υπουργό Οικονομικών τον οποίο αυτοί διόρισαν», επανέλαβε.

Αναφέροντας ότι δεν σηκώνει άλλες καθυστερήσεις και άλλους αποπροσανατολισμούς, αλλά χρειάζεται η επίδειξη υπευθυνότητας, είπε πως «είναι κρίμα σε μια χώρα με όλα αυτά τα προβλήματα όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στέκονται με υπεύθυνο τρόπο, η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να συνεχίζουν να λαϊκίζουν».

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη έγνοια και ανησυχία τόσο των αγορών όσο και της ευρωζ

Keywords
Τυχαία Θέματα