Δεν θα αναμένουμε την ΕΕ μέχρι το 2024, λέει ο Μπαγίς

17:13 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ ότι με το τέλος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντός του 2013, να δώσει ώθηση στην ενταξιακή πορεία της χώρας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός, επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Daily News.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, παγοποίησε προς το παρόν τις σχέσεις της με την ΕΕ λόγω του ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία όμως δεν θα περιμένει επ’ άπειρον για να καταστεί μέλος της

Ένωσης και ιδιαίτερα να μην αναμένει κανείς από τον Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν ότι θα δείξει υπομονή έως το 2023 που θα εορτάζονται τα 100χρονα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Ερντογάν.

«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τον Πρωθυπουργό να δείξει υπομονή μέχρι το 2023. Μιλώ ως κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τον Πρωθυπουργό».  Πρόσθεσε δε ότι η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της μεταξύ των Τούρκων μη καταργώντας την θεώρηση (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες, θέτοντας το Κυπριακό σαν ένα εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας, μη δείχνοντας αρκετή συνεργασία στον αγώνα ενάντια στο ΡΚΚ και μη καλώντας την Τουρκία στα ευρωπαϊκά συμβούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα