Δεν επηρεάζονται οι θέσεις εργασίας από τη συγχώνευση, αναφέρει η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

22:50 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανακοίνωση όσον αφορά τις θέσεις εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα και κατά πόσο επηρεάζονται από τη συγχώνευση της εταιρείας με τη βελγική θυγατρική της, εξέδωσε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, λέγοντας ότι η «εταιρεία χαρτοφυλακίου χωρίς παραγωγική δραστηριότητα συγχωνεύεται και απορροφάται από τη βελγική θυγατρική της, Viohalco SA, που πριν την ολοκλήρωση

της συγχώνευσης θα έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών».

Επίσης, δηλώνει ότι «η συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ’ ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιρειών».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγχώνευση, η δημοσιοποίηση της οποίας σε βελγική εφημερίδα προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στην Ελλάδα, σε μία περίοδο εξαιρετικά υψηλών ποσοστών ανεργίας, «δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις ελληνικές θυγατρικές, αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές συνεπεία των νέων επενδύσεων».

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αναφέρει ως λόγο της συγχώνευσης την περιορισμένη ρευστότητα από την οποία πλήττεται η ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι, παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο όμιλος από τις ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ «είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιρειών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ χαρακτηρίζεται «σημαντική πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιρειών, μέσω της μεγέθυνσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε ένα άκρως απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον» και προστίθεται ότι ο όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθέμενης αξίας.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. είναι η μητρική εταιρεία του μεγαλύτερου ελληνικού μεταλλουργικού ομίλου εταιρειών, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους, περιλαμβάνει 80 περίπου εταιρείες, έξι από τις οποίες οι ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΕΤΕΜ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, που χαρακτηρίζονται πρωτοπόρες στον τομέα τους η κάθε μία και είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο όμιλος έχει επίσης στην ιδιοκτησία του ορισμένα αστικά ακίνητα στην Αθήνα και σημαντικές εκτάσεις γης, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1937, εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1947 και συμπεριλαμβάνεται στο χρηματιστηριακό δείκτη της Μorgan Stanley (MSCI), για την Ελλάδα.

Οι εταιρείες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό σε 60 χώρες, είτε απευθείας, είτε μέσω θυγατρικών εταιρειών.

Η βιομηχανική δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό γίνεται μέσω της εγκαταστημένης στο Bridgnorth της Αγγλίας BRIDGNORTH ALUMINIUM LTD, που παράγει φύλλα λιθογραφίας και foilstock, την πρώτη ύλη για την παραγωγή foil, μέσω της STOMANA INDUSTRY SA, εταιρείας παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων στη Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής εταιρείας επεξεργασίας χαλκού και ορειχάλκου SOFIA MED AD και μέσω της ρουμανικής εταιρείας παραγωγής καλωδίων ICME-ECAB SA.

Keywords
Τυχαία Θέματα