Δέκα πτήσεις θα επηρεαστούν από την αυριανή απεργία στην Ελλάδα

20:33 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δέκα πτήσεις, πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, θα επηρεαστούν από την τρίωρη απεργία στην οποία κατέρχονται αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σε

δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «οι Αρχές των Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου έλαβαν ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα κατέρχονται αύριο Τρίτη 6 Νοεμβρίου, σε απεργία. Οι κινητοποιήσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα θα είναι διάρκειας τριών ωρών, αρχίζουν στις δέκα το πρωί και ολοκληρώνονται στη μία μετά το μεσημέρι».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, αναμένεται ότι και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου θα επηρεαστούν συνολικά 10 πτήσεις. Πρόκειται για 5 αναχωρήσεις και 5 αφίξεις και όλες οι περιπτώσεις αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς τα Αεροδρόμια Αθηνών, Πάτρας και Θεσσαλονίκης. Συνολικά, λόγω της αυριανής απεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 1.200 επιβάτες».

Οι επηρεαζόμενες αερογραμμές, συνέχισε, «έχουν ήδη προχωρήσει σε επαναπρογραμματισμό των πτήσεων τους και φαίνεται ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ακυρώσεις πτήσεων, όχι όμως και κάποιες καθυστερήσεις οι οποίες θα κυμαίνονται στη μια ώρα και 30 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση καλούμε το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες».

Keywords
Τυχαία Θέματα