Οι Προεδρικές θα καθορίσουν το μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες, δηλώνει ο Σ. Μαλάς

19:42 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου για τις επόμενες δεκαετίες, εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των γραφείων του Εκλογικού του Επιτελείου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαλάς εξήγησε ότι η έκβαση των προεδρικών εκλογών θα είναι καθοριστική στα μείζονα για τον τόπο ζητήματα,

όπως αυτά της Οικονομίας, της αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ, και πρωτίστως του Κυπριακού.

Οι εκπεφρασμένες θέσεις των ανθυποψηφίων του στο Κυπριακό, πρόσθεσε, οδηγούν είτε σε de facto είτε σε de jure διχοτόμηση, αφ’ ενός με την εξ’ αρχής διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και αφ’ ετέρου με την αποδοχή μίας χαλαρής ομοσπονδίας. Θέση του, συνέχισε, είναι η διαφύλαξη των συγκλίσεων που έχουν ως τώρα επιτευχθεί και είναι θετικές για την πλευρά μας και η προσήλωση στην επίτευξη διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση.

Κι αυτό, όπως είπε, γιατί η λύση θα πρέπει να επανενώνει το κράτος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία. Η διαχείριση των υδρογοναθράκων, συμπλήρωσε ο κ. Μαλάς, είναι επίσης σημαντικό ζήτημα που διασυνδέεται και με το Κυπριακό. Η ορθή αξιοποίησή τους, συνέχισε, θα ενισχύσει και θα διασφαλίσει τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου στο διεθνή χάρτη. Παράλληλα, ανέφερε, το θέμα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους, μέσω της χάραξης μίας  εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, της μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο και της ενεργειακής επάρκειά της.

Όσον αφορά την οικονομία, ο υποψήφιος για την Προεδρία είπε ότι οι προτάσεις του διανοίγουν νέες δυνατότητες και προοπτικές, με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, με τη διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης αναπτυξιακής πορείας που να βασίζεται στη διαφύλαξη της εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής πολιτικής.

Το διακύβευμα των ερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι ένα, κατά τον Σταύρο Μαλά, «το μέλλον της Κύπρου και οι πολίτες καλούνται να κρίνουν τον επόμενο Πρόεδρο από τα πολιτικά του πεπραγμένα, από την αξιοπιστία του, αλλά και από τις προτάσεις του για τη νέα εποχή που βρίσκεται στο κατώφλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα